2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi 1. Ayak maçlarının basın toplantısı yapıldı

A Bayan Milli Takımımızın, 7-8 Haziran 2014 tarihlerinde Slovenya ile oynayacağı 2014 CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Bayanlar Avrupa Ligi 1. Ayak maçlarının basın toplantısı bugün (6 Haziran) Mersin Radisson Blu Hotel’de yapıldı.

Toplantıya CEV Turnuva Sorumlusu Philippe Beuchet, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Uluslararası İlişkiler ve Organizasyon Müdürü Nilüfer Shimonsky, A Bayan Milli Takımı Başantrenörü Ferhat Akbaş, A Bayan Milli Takım kaptanı Gözde Yılmaz, Slovenya Milli Takımı Başantrenörü Bruno Nadjic ve Slovenya takım kaptanı Marina Cvetanovic katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nilüfer Shimonsky, 2014 CEV Avrupa Ligi’nin ilk ayağına Mersin’de ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek turnuva hakkında bilgi verdi ve sözü Philippe Beuchet’ye bıraktı. Avrupa Ligi organizasyonunun bayan voleybolunda önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Philippe Beuchet, “Güzel bir turnuva bizleri bekliyor. Grup maçlarının ardından takvim sıkışıklığı nedeniyle dörtlü final oynanmayacak. İki grubun liderleri, şampiyonluk için finalde karşı karşıya gelecek. Güzel maçlar izleyeceğimizi umuyorum” yorumunu yaptı.

Ardından söz alan A Milli Voleybol Takımı kaptanı Gözde Yılmaz, Mersin’de bulundukları için mutlu olduklarını belirtti ve “Altı hafta sürecek grup maçlarına Mersin’de başladığımız için çok mutluyuz. Başarılı bir turnuva geçirmek istiyoruz. Bütün Mersinlileri bizi desteklemeye çağırıyoruz. Bir aydır kamptayız. Kendimizi ve rakiplerimizi tanımak için önemli bir fırsat olacak. Herkese başarılar diliyorum.” dedi.

Sözlerine Mersin’de kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ederek başlayan A Bayan Milli Takım Başantrenörü Ferhat Akbaş, “Altı ayaklı bir turnuva oynayacağız. Mersin’de iyi bir sınav vereceğiz. Akdeniz Oyunları ile buradaki atmosfere alıştık. Umarım yine aynı desteği görürüz.” ifadelerini kullandı.

İlk kez katıldıkları 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi’nin kendileri için önemli bir tecrübe olacağını söyleyen Bruno Nadjic, “Bize gösterilen ev sahipliği için herkese teşekkür ediyorum. Takımımız için önemli bir tecrübe olacak. Avrupa Ligi’nde yer aldığımız için oldukça mutluyuz. Zorlu bir gruptayız, elimizden geleni yapacağız” derken; Marina Cvetanovic ise “2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası elemelerinin hemen ardından Avrupa Ligi’nde oynayacağız. İlk defa katıldığımız Avrupa Ligi’nde yer aldığımız için çok heyecanlıyız. Grubumuzda zorlu maçlar bizi bekliyor” açıklamasını yaptı.

A Bayan Milli Takımımız, Azerbaycan, Bulgaristan ve Slovenya ile birlikte yer aldığı 2014 CEV Bayanlar Avrupa Ligi A Grubu’nda ilk iki maçını Slovenya ile 7-8 Haziran 2014 tarihlerinde oynayacak. Mersin Toroslar Voleybol Salonu’nun ev sahipliği yapacağı iki karşılaşma da saat 18.00’de başlayacak.


Haberi Paylaş

Comments are closed.