2014 FIVB Dünya Grand Prix H Grubu maçlarının basın toplantısı yapıldı

15-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında Rusya’nın Kaliningrad şehrinde oynanacak 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Grand Prix’i H Grubu maçlarının basın toplantısı bugün (13 Ağustos) Kaliningrad Radisson Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya turnuvada mücadele edecek Türkiye, Almanya, İtalya ve Rusya milli takımlarının antrenörleri ve kaptanları katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada grupta bulunan dört takımın da Japonya’da düzenlenecek finallerde yer alabileceğini belirten A Bayan Milli Takım Antrenörü Massimo Barbolini, “Oldukça heyecanlı bir mücadele olacak çünkü grupta yer alan dört takım da finallere gitmeye hak kazanabilir. Önceki iki haftada olduğu gibi yine zorlu karşılaşmalar bizi bekliyor. Bu zorlu maçlara hazırız. Grupta yer alan tüm takımlar kadar bizim de finallere kalma şansımız var. Bunu başarmamız 2014 FIVB Bayanlar Dünya Şampiyonası öncesinde en iyi takımlar arasında olduğumuz anlamına gelecek.” ifadelerini kullandı.

Almanya Milli Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti “Asıl hedefimiz finallerde yer almak değil. Her maçta biraz daha iyi olmayı hedefliyoruz. Dünya Şampiyonası öncesinde önümüzdeki zamanı iyi değerlendirmek için çalışıyoruz.” yorumunu yaptı.

İtalya Milli Takımı Antrenörü Marco Bonitta “Son derece önemli bir hafta olacak. Çünkü dört takım da finallere gidebilir. Japonya’ya gidebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Buradaki tüm takımların asıl hedefi Dünya Şampiyonası. Finallere kalarak Dünya Şampiyonası öncesinde yüksek seviyede maçlar oynamak istiyoruz.” dedi.

Rusya Milli Takımı Antrenörü Yury Marichev ise “Seyircilerimize en iyi performansımızı izletmek istiyoruz. Bizim için finallere gidebilmek çok önemli. Kadromuzda çok sayıda yeni oyuncu var. Bu oyuncuları takıma dahil edebilmek için çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Millilerimiz, 2014 FIVB Dünya Grand Prix’i H Grubu ilk maçında 15 Ağustos Cuma günü TSİ 16.40’ta Almanya ile karşılaşacak. Günün ikinci maçında ise TSİ 19.10’da Rusya ile İtalya mücadele edecek.


Haberi Paylaş

Comments are closed.