2014 FIVB Dünya Ligi 3. Grup Finalleri’nin basın toplantısı yapıldı

27-29 Haziran 2014 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda düzenlenecek Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Ligi 3. Grup Finalleri’nin basın toplantısı Bursa Hilton Otel’de yapıldı.

Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Recep Altepe, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık katıldı.

TVF Başkanı Özkan Mutlugil, organizasyonun Bursa’da yapılacağından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkiye’nin ilk defa katıldığı FIVB Dünya Ligi’nin 3. Grup Finalleri’ne Bursa ev sahipliği yapacak. FIVB Dünya Ligi’nde Bursa’daki finaller öncesinde de Tunus, Küba ve Meksika ile grup maçları yapılacak. G Grubu’ndaki Porto Riko, Çin, Slovakya ve İspanya dörtlüsünden ikisi de, bizim de alacağımız dereceye göre, finallerdeki rakiplerimiz olacak. Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu, 27-29 Haziran’da dünya voleybolunun dikkatini toplayan önemli bir yer olacak” ifadelerini kullandı.

Erkek voleybolunda seviyeyi yükseltmeyi sağlayacak çalışmalar yaptıklarını anlatan Mutlugil, organizasyonun Bursa’nın tanıtımına katkı sağlayacağına da değindi. Bursa’daki spor yatırımlarını yakından izlediğini belirten Başkan Mutlugil, “Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa’da yaptığı spor yatırımlarını çok yakından takip ediyor ve önemsiyorum. Bursa’da çok büyük bir tesisleşme var. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki dünya çapında hiçbir ülkede bir şehir bazında Bursa’daki gibi bir tesisleşme hamlesi yok. Bursa, Türkiye’de de diğer illerde göre daha iyi durumda. Bunlar, ülke sporunu ileri götürecek çok büyük atılımlardır” şeklinde konuştu. Tesislerin en iyi şekilde kullanılıp sporcu sayısının ve spordaki verimin artırılması gerektiğinin önemli olduğunu kaydeden Mutlugil, ancak bu sayede uluslararası başarıların artabileceğinin altını çizdi ve Recep Altepe ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü yöneticilerine Türk voleyboluna yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa’nın ilk kez dünya çapında bir voleybol organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmasının gururunu yaşadığını söyledi. “27-29 Haziran tarihlerinde Bursa’da voleybol rüzgarı esecek” diyen Başkan Altepe, Bursa’nın sporda da marka olacağını söylediği açıklamasında, “Bursa olarak voleybolda da öncü olmayı hedefliyoruz. A Erkek Milli Takımımız ilk kez Dünya Ligi’nde mücadele edecek. Bu büyük heyecan 27-29 Haziran tarihlerinde Bursa’da yaşanacak. 2014 FIVB Dünya Ligi’nde, 1. Grup Finalleri’ne Floransa, 2. Grup Finalleri’ne Sidney ve 3. Grup Finalleri’ne de Bursa’mız ev sahipliği yapacak” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, organizasyonun önemine işaret ederek, “2014 Dünya Ligi aynı zamanda Bursa’nın tanıtımı için de büyük bir katkı sağlayacak. Dünyadaki en büyük turizm, spor turizmi. Bizler de Bursa olarak organizasyonun en güzel şekilde yaşanması için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı ve gerçekleştirilen soru cevap bölümüyle toplantı sona erdi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.