2014 FIVB Dünya Ligi 3. Grup Finalleri’nin basın toplantısı yapıldı

28-29 Haziran 2014 tarihlerinde Türkiye’nin ev sahipliğinde Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda düzenlenecek 2014 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi 3. Grup Finalleri’nin basın toplantısı bugün (27 Haziran) Bursa Crowne Plaza’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekili M. Akif Üstündağ, FIVB Turnuva Sorumlusu Marta Centeno, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ ile organizasyonda mücadele edecek Türkiye, Çin, Küba ve Slovakya’nın antrenörleri ve kaptanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Marta Centeno, düzenlediği başarılı organizasyon nedeniyle TVF’ye teşekkür etti ve Bursa halkını karşılaşmaları izlemeye davet etti.

Ardından söz alan TVF Başkan Vekili M. Akif Üstündağ, organizasyona yaptıkları katkı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti ve “Dünya Ligi 3. Grup Finalleri’ne Bursa’da ev sahipliği yapacağımız için çok mutluyuz. Milli Takımımız bu organizasyonda ilk defa yer alıyor. Emeği geçen herkese ve Bursa halkına teşekkür ediyorum. Umarım fair play çerçevesinde geçen güzel bir turnuva izleriz. TVF adına tüm katılımcılara başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın son yıllarda çok sayıda önemli organizasyona ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise “Dünya Ligi 3. Grup finallerinin ilimizde düzenlenecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Şehrimizde uluslararası standartlarda iki spor salonu bulunuyor. Başta TVF Başkanı Özkan Mutlugil ve TVF Başkan Vekili Akif Üstündağ olmak üzere bu organizasyonun Bursa’ya verilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” yorumunu yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ ise son 12 yılda Bursa’nın bir spor kentine dönüştüğünün altını çizerek Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her spor branşını desteklediklerini belirtti.

A Erkek Milli Takımımızın antrenörü Emanuele Zanini, Türkiye’de oynanan voleybolun seviyesinin her sezon biraz daha arttığını ifade etti ve “Finallerde olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ev sahibi olarak finallerdeki yerimiz garanti olsa da buraya grubumuzu ikinci bitirerek geldik ve finallerde mücadele etmeyi hak ettik. Rakiplerimiz dünya sıralamasında bizden daha yukarıda olan takımlar olsa da en iyi performansımızı sergileyerek başarılı olmak istiyoruz. Bursa halkını Cengiz Göllü Voleybol Salonu’na gelerek bizi desteklemeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

FIVB Dünya Ligi 3. Grup Finalleri’nde ev sahibi olarak bulunmaktan gurur duyduklarını söyleyen A Erkek Milli Takım kaptanı Arslan Ekşi ise “Ev sahibi olduğumuz için avantajlı olsak da çok ciddi rakiplerle oynayacağız. Finallerde yer almayı hak ettiğimizi ve grup maçlarında iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Yarı finalde Slovakya karşısında istediğimiz oyunu sergilersek finale yükselebileceğimize inanıyorum. Ülkemizdeki erkek voleybolu için son derece önemli bir turnuva olacak. Dünya Ligi’nde kalıcı olmak istiyoruz. Seyircilerimizden destek bekliyoruz.” yorumunu yaptı.

Bursa’da çok iyi ağırlandıklarını dile getiren Çin Milli Takımı antrenörü Xie Gouchen, Dünya Ligi Finalleri’nin kendileri için çok iyi bir tecrübe olacağını söylerken; Çin Milli Takımı kaptanı Zhong Weijun Türkiye’de bulundukları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Küba Milli Takımı antrenörü Rodolfo Luis Sanchez finallere gelirken gösterdikleri iyi performansı Bursa’da da sürdürmek istediklerini söylerken; kaptan Rolando Cepeda şampiyonluğa ulaşmak istediklerini ifade etti.

Slovakya Milli Takımını çalıştıran Flavio Gulinelli, iyi performans gösterebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Slovakya Milli Takımı kaptanı Emanuel Kohut ise Dünya Ligi Finalleri’nde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

2014 FIVB Dünya Ligi 3. Grup Finalleri’nin ilk yarı final maçında Küba ile Çin yarın (28 Haziran) saat 14.00’te Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Günün ikinci yarı final karşılaşmasında ise A Milli Takımımız, saat 17.00’de Slovakya ile mücadele edecek.


Haberi Paylaş

Comments are closed.