2015 FIVB Dünya Ligi F Grubu basın toplantısı gerçekleştirildi

12-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Karadağ’ın başkenti Podgorica’da oynanacak 2015 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi F Grubu 1. Hafta maçlarının basın toplantısı bugün (11 Haziran) Moraca Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya turnuvada mücadele edecek Türkiye, Karadağ, Porto Riko ve Tunus’un antrenör ve kaptanları katıldı.

Dünya Ligi maçları için Karadağ’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten A Erkek Milli Takım Antrenörü Emanuele Zanini “Güçlü bir grupta yer alıyoruz. Artık eskiden olduğu gibi takımlar arasında büyük güç farkları bulunmuyor. Biz de Milli Takımımız adına yeni bir dönem başlatmak için çalışıyoruz. Dünya sıralamasındaki yerimizi yükseltmek için istikrara ve Dünya Ligi gibi turnuvalarda ihtiyacımız var. Tüm takımlara saygı duyuyoruz. Dörtlü Final’e yükselebilmek için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı. Milli Takımımızın kaptanı Ulaş Kıyak ise “Çok güçlü bir lige sahibiz, aynı şekilde Milli Takımızı da daha iyi noktalara taşımak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Grubumuzda kaliteli takımlar bulunuyor. En iyi performansımızı sergilemek ve Dörtlü Final’e yükselmek istiyoruz.” yorumunu yaptı.

Geçen sene şampiyon oldukları Avrupa Ligi ile birlikte önemli bir adım attıklarını belirten Karadağ antrenörü Slobodan Boskan “Dünya Ligi’nde güçlü takımlara karşı mücadele edecek olmak bizim için büyük bir mutluluk ve gurur. Türkiye’nin hem güçlü bir ligi hem de güçlü bir Milli Takımı var. Tunus ve Porto Riko da kaliteli ekipler. Kendi seyircimizin önünde oynama avantajını iyi değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

Karadağ Milli Takımı kaptanı Vojin Cacic ise “İyi bir hazırlık dönemini geride bıraktık. İlk hafta maçlarında taraftar desteği ile birlikte elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Bir ay önce göreve geldiğini belirten Porto Riko antrenörü Javier Gaspar “Takım olarak yeni bir oluşum içerisindeyiz. Başarıdan çok gelişimi hedefliyoruz. Turnuva süresince performansımızın yükseleceğini düşünüyorum.” derken, kaptan Hector Soto ise “Genç ve tecrübeli oyuncuların birleşiminden oluşan bir takımımız var. Dünya Ligi kendimizi geliştirmek için iyi bir fırsat olacak. En iyi performansımızı sergilemek istiyoruz.” yorumunu yaptı.

Tunus antrenörü Fethi Mkaouar “Dünya Ligi’nde oynamak bizim için önemli bir fırsat. Güçlü bir grupta bulunuyoruz. Dörtlü Final’e gitmek bizim için zor olsa da imkansız değil.” derken, takım kaptanı Marouane M’rabet ise ülkeleri için iyi bir sonuç almayı hedeflediklerini ve güçlü takımların bulunduğu grupta oynayacakları her maçın her sayısından zevk almak istediklerini belirtti.

Yarın (12 Haziran) oynanacak maçlarla başlayacak 2015 FIVB Dünya Ligi F Grubu 1. Hafta maçlarında ilk gün programı şu şekilde:

12 Haziran 2015 – Cuma
18.00 Türkiye – Porto Riko (TRT Spor – Canlı)
21.00 Karadağ – Tunus


Haberi Paylaş

Comments are closed.