2021 FIVB Erkekler Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda grup aşaması tamamlandı

Brezilya’nın Betim şehrinde düzenlenen FIVB Erkekler Dünya Kulüpler Şampiyonası’na bu yıl Trentino Itas, Sada Cruzeiro, Lube Civitanova, FUNVIC, Sirjan Foolad ve UPCN San Juan takımları katıldı.

Grup aşamasında 3-2 sonuçlanan FUNVIC-UPCN San Juan mücadelesi dışındaki tüm karşılaşmaların 3-0 tamamlanmasının ardından gruplarını ilk iki sırada tamamlayarak yarı finale yükselen takımlar belli oldu.

A Grubu’nda FUNVIC ve UPSN San Juan takımlarını 3-0’lık skorlarla mağlup etmeyi başaran İtalya temsilcisi Lube Civitanova grubu ilk sırada tamamladı. Grubun ikinci sırasında ise 1 galibiyet sonucu elde ettiği 1 puanla Brezilya temsilcisi FUNVIC takımı yer aldı. Grubunu ilk iki sırada tamamlayan Lube Civitanova ve FUNVIC, 2021 FIVB Erkekler Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda yarı finale yükseldi.

B Grubu’nda Sirjan Foolad ve Trentino Itas takımlarını 3-0 mağlup ederek 2’de 2 yapan Brezilya temsilcisi Sada Cruzeiro, oynanan maçlar sonucunda grubu ilk sırada bitirdi. Grubun ikinci sırasında ise oynadığı iki maç sonunda elde ettiği 1 galibiyet ve 3 puanla İtalya temsilcisi Itas Trentino yer aldı. Grubunu ilk iki sırada tamamlayan Sada Cruzeiro ve Itas Trentino, 2021 FIVB Erkekler Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda yarı finale yükseldi.

Gruplar arasında çapraz eşleşme sonucu belirlenen yarı final eşleşmeleri şu şekilde oldu:

Lube Civitanova (ITA) – Trentino Itas (ITA)
Sada Cruzeiro (BRA) – FUNVIC (BRA)

10 Aralık Cuma günü oynanacak yarı finalleri kazanan takımlar 11 Aralık Cumartesi günü oynanacak finalde, kaybeden takımlar ise yine 11 Aralık’ta oynanacak üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek.

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

Comments are closed.