Louisa Lippmann voleybola ara verdi

2021-2022 sezonunda İtalya Kadın Voleybol Ligi (Lega Pallavolo Serie A Femminile) takımlarından Savino Del Bene Scandicci’de forma giyen 1994 doğumlu Alman pasör çaprazı Louisa Lippmann, sosyal medya hesabından voleybola ara verdiğini açıkladı.

162 kere Alman Milli Takım formasını giyen Louisa Lippman’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

2008 yılında Alman Milli Takımı’nın ilk maçını Halle/Westfalia’da gördüm ve o zamandan beri en büyük hayalim milli takımın bir parçası olmaktı. 2013 yılında milli takıma ilk davetimi aldım. İki hafta sonra ciddi bir omuz sakatlığı nedeniyle ayrıldım. Ameliyat geçirdikten bir yıl sonra sakatlığım ikinci kez nüksetti ve geçmedi. Milli Takım ve olimpiyatlarda olmak benim hep hayalimdi. Voleybol oynamamın her zaman sebebi bu oldu, her gün motivasyon sağladı, beni gururlandırdı ve benim için özel bir ayrım oldu. Her zaman her şeyimi verdim ve çok şey aldım. Benim için bu iniş çıkışlarla dolu yolculuk şimdilik bitti. Şanghay, Kaliningrad ve İtalya’da son üç yıldır tam gaz mücadele ettim. Fiziksel ve zihinsel olarak son derece zorlu geçti. Şimdi birkaç şeyi gerçekleştirmek için voleybolu bırakacağım. Bana öğrettiği her şey için tüm arkadaşlarıma ve milli takıma teşekkür ederim.”

Alman Milli Takımı kaptanı Jennifer Janiska, “Tabii ki çok üzgünüm. Sahada mutlak bir liderden yoksunuz. Louisa, Almanya Milli Takımı’nın oyuncusu olmasa da hep bizimle olacak. O her zaman hepimizi motive etti ve her zaman doğru tutum ve motivasyonla bize öncülük etti. Louisa ve ben 2011 yılında milli takım aracılığıyla tanıştık ve bugüne kadar birlikte çok şey yaşadık. İnişler ve çıkışlar yaşadık, her zaman birbirimizi destekledik ve birbirimize hayrandık. Arkadaşlığımız yıllar geçtikçe daha da yakınlaştı ve onunla saha içinde ve dışında geçirdiğim her dakika için minnettarım. Bir oyuncu olarak onu kesinlikle çok özleyeceğim. Ama bir insan, en iyi arkadaş ve ruh eşim olarak onu daha çok özleyeceğim ve benim için bu daha önemli.” açıklamasını yaptı.

 

 

Haberi Paylaş

Comments are closed.