Filenin Kraliçesi ’Ece’

Dünya Şampiyonu olan Yıldız Bayan Voleybol Milli Takımı’nın Bursalı başarılı smaçörü Ece Hocaoğlu, tarih yazdıkları dünya şampiyonluğu başarısının öyküsünü ve hedeflerini arkadaşımız Özkan Öztürk’e anlattı.
 
İLK KEZ KONUŞTU
Voleybolda önce Avrupa Şampiyonu, hemen akabinde de Dünya Şampiyonu olarak Türk spor tarihine geçen Yıldız Bayan Voleybol Milli Takımı’nın genç ve başarılı Bursalı oyuncusu Ece Hocaoğlu, ilk röportajını arkadaşımız Özkan Öztürk’e verdi. Dünya şampiyonluğunun verdiği heyecan hâlâ gözlerinde okunan Ece, Milli takımın iki büyük şampiyonluğunu nasıl elde ettiğini bir solukta anlattı.
 
3 HEDEF KOYMUŞTUK
Yıldız Milli Takımı’nın 2 yıl önce Ankara’da kurulduğunu ifade eden Ece, “Biz takım olarak kendimize bir hedef koyduk. Bu hedefler sırasıyla Avrupa şampiyonluğu, Trabzon’da EYOF şampiyonluğu ve Dünya şampiyonluğuydu. İlk hedefimiz olan Avrupa Şampiyonası’nda takım olarak çok iyi mücadele ederek şampiyon olduk ve tarih yazdık. Ben de bu şampiyonanın “En değerli” oyuncusu seçildim” dedi.
 
EYOF BİR KAZA OLDU
Avrupa şampiyonluğundan sonra Trabzon’da yapılan EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nda ise şanssız bir kaza yaparak  üçüncü olduklarını dile getiren başarılı oyuncu, “Biz şampiyon olamadık ama erkek takımımız burada şampiyon oldu” diye konuştu. Dünya şampiyonası için kendilerine 3 aşamalı bir hedef koyduklarını belirten Ece, “Kürsü-final-kupa diye Dünya şampiyonluğuna gidecek hedefimizi sıralamıştık” dedi.
 
KİLİT MAÇ SIRBİSTAN OLDU
Dünya Şampiyonası’na antrenör Şahin Çatma yönetiminde çok iyi hazırlanıp konsantre olduklarını dile getiren Ece Hocaoğlu, “Bize Dünya şampiyonluğunu getiren maç herhalde 3-2 kazandığımız Sırbistan maçı oldu. Çünkü o karşılaşmada ben ve takım  arkadaşlarım çok stresliydik. O yüzden bu maçı kazanarak Dünya şampiyonluğuna uzandık” ifadelerini kullandı.
 
SEVİNÇTEN TERS TAKLA ATTIM
Grupta karşılaştıkları ve  3-1 yenildikleri Çin maçı için, “İyi ki bu maçı kaybetmişiz” diyen Ece, “Çin’e o zaman yenilmeseydik belki final maçına bu kadar konsantre olamazdık. Final maçına tüm takım çok iyi konsantre olmuştu. Sanki bizi kurdular ve biz de sahaya çıkarak tıkır tıkır oynadık ve Çin gibi bir rakibi 3-0 yenerek Dünya şampiyonu olduk. Şampiyon olunca ben de sahada kendimi kaybettim ve sevinçten ters takla attım” dedi.
 
TÜRK SPOR TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİK
Avrupa ve Dünya şampiyonu olarak Türk spor tarihini değiştirdiklerini belirten Ece, “İki farklı turnuvada da şampiyon olarak takım sporlarında bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye artık bence bayan voleybolunda bir ekol oldu. Şimdi hedefimiz Milli takım olarak olimpiyatlara gitmek ve Türkiye’ye madalya kazandırmak. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.
 
EMİN İMEN’İ UNUTMADI
Voleybola 10 yaşında DSİ Nilüferspor’da başladığını ve bugünlere gelmesinde en büyük payın Bursalı antrenör Emin İmen’e borçlu olduğunu dile getiren Ece, “Emin hocamın benim voleyboldaki gelişmemde ve tekniğimi ilerletmemde çok büyük katkısı oldu. Onun bana öğrettikleri ile bu kadar başarılı oldum. Emin hocama buradan çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
BAŞKANIMIZ SEVİNÇTEN AĞLADI
Avrupa ve Dünya şampiyonluğu başarısında en büyük paylardan birinin de teknik heyet ile federasyon başkanı Erol Ünal Karabıyık’ın olduğunu ifade eden Ece, “Dünya şampiyonu olduğumuzda federasyon başkanımız sevinçten ağladı. Şampiyona boyunca her zaman bize büyük destek veren federasyon başkanımız Dünya şampiyonluğundan sonra bizi ödüllendirerek ablalarımızın İtalya’da mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası’na götürecek” diye konuştu.

ANLATILMAZ YAŞANIR
Avrupa şampiyonası, EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları ve Dünya Şampiyonası’nda kendisini yalnız bırakmayan babası Hikmet ve annesi Leman Hocaoğlu’na da teşekkür eden Ece, “Onların desteği de başarımda en büyük etken oldu” dedi. Ece’nin anne ve babası ise “Dünya şampiyonluğundan sonra gözyaşlarına boğulduk. O an oradaki atmosfer anlatılmaz yaşanır. Kızımız ve milli takımımızla gurur duyuyoruz” dediler.
 
İDOL OLMAK İSTİYORUM
Şu anda Vakıfbank G.S.Türk Telekom’un oyuncusu olduğunu ifade eden Ece, “22 yaşıma kadar bu kulübün oyuncusuyum” dedi. Voleybolda en büyük hedefinin ise Dünya çapında bir oyuncu olmak istediğini belirten Ece, “Benden küçük oyuncuların bir idolü olmayı istiyorum. Türkiye’de de uzun yıllar oynadıktan sonra da Avrupa’da forma giymeyi çok istiyorum” dedi.

Özkan Öztürk / Bursa

Fotoğraflar için tıklayınız…

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.