Gizem farkındaydı

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom’un başarılı liberosu Gizem Güreşen ‘Farkında mısın?’ projesinde yer aldı ve hayvanların yaşadığı zorluklar için Farkında mısın? dedi.

Gizem Güreşen’in 2 ay önce NTV yayın koordinatörlerinden birinin kendisine ulaşmasıyla başlayan ‘’Farkında mısın?’’ projesine gönüllü olarak evet diyen yolculu dün güzel bir sergi ile son buldu. Gizem gibi 24 ünlü, engelli hayvanların yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için poz verdi ve bu fotoğraflar dün Nişantaşı City’de sergilendi.

Gizem’e ulaştık ve projeyi anlatmasını istedik.

‘’Bu proje adı üstünde engelli hayvanların yaşadığı, karşılaştıkları zorlukların farkında mısın? anlamı taşıyor. Tecavüze uğrayan, işkenceye maruz kalan, ölüme terk edilen bütün hayvanları kapsıyor. 24 ünlünün katıldığı ve her bir ünlünün farklı bir hayvanla çekilmiş fotoğrafları var. Bu hayvanların bazılarının kulakları kesilmiş bazıları görmüyor. Bazıları da yürüyemiyor. Her bir ünlü isme eşlik eden hayvanın özrü gibi ünlülere de photoshop yardımı ile aynı şey yapıldı. Kiminin gözüne uygulandı photoshop kiminin bacaklarına.’’

Gizem de kendisine eşlik eden köpeğinki gibi photoshopla kolundan oldu ve projeye böyle destek oldu. ‘’Bana eşlik eden köpeğin kolu kesilmişti. Bu yüzden benim de kolum kesilmiş gibi fotoğraf çektik. Çekilen fotoğraflar takvim haline getirildi ve bilboardlarda insanların karşısına çıkacak. Amaç duyarlı insanları çoğaltabilmek; işkenceye, tecavüze dur demek.’’

PROJEYE DÜŞÜNMEDEN ‘’EVET’’ DEDİ
Başarılı oyuncu kendisine internetten ulaşan yayın koordinatörüne hiç duraksamadan ‘’evet’’ demiş. Gizem kendisine ulaşan bu projenin o aşamasını şöyle anlattı; ‘’Bir voleybolcuya ihtiyaçları varmış. NTV’den yayın koordinatörlerinden biri beni takip ettiği için en uygun voleybolcu olduğuma karar vermiş. İnternetten bana ulaştı ve projeden bahsetti. Ben de hiç düşünmeden kabul ettim. İşin içinde hayvanlar olunca akan sular duruyor. Daha sonra projenin sorumlularından Tuna Arman’la konuştuk ve çekimlere başladık.

İKİ KÖPEK SAHİBİ
Gizem Güreşen’in 2 tane köpeği var. Biri Ankara’da annesinin yanında. Küçük bir spitz. Diğeri ise İstanbul’da kendi yanında Rotweiler.

VE DUGUSAL ANLAR
2 ay önce çekimler için hayvanlarla bir araya geldiğinde Gizem Güreşen şunları hissetti; ‘’Çekimler 2 ay önce başladı. İlk gittiğim zaman karşımda engelli hayvanları görünce gözlerim doldu, çok duygulandım. Hepsinin bizler gibi  hisleri var zaten, direk aranızda bir bağ oluşuyor. İnsanlara okadar yakınlar ki sanki sizin bir parçanız oluyorlar. Nişantaşı Citys Sergi Salonu’nda çekilmiş fotoğraflar asiliydi ilgi çok güzeldi. Böyle bor projede oldum için çok mutluyum. Birazcık bile katkım olduysa ne mutlu bana.’’

’’FARKINDA MISIN? PROJESİ’’NİN AMACI
Oyuncu, aktivist Tuna Arman, fotoğraf sanatçısı Ateş Kantürk ve hayvan hakları savunucusu Tolga Öztorun’un birlikte düzenlediği, bir toplumsal farkındalık yaratmak üzere başlatılan “Farkında mısın?” projesi, engelli hayvanların da yaşamın içinde var olduğunun altını bir kez daha çizmek için başlatılmıştır.

Türkiye genelinde hayvan barınaklarının kendilerine gelir elde etmeleri amaçlı olarak toplumsal bazda başarılı isimlerin engelli hayvanlar ile birlikte fotoğraf çektirmeleri ve bu duyarlılığın arttırılmasını amaçlamıştır.

Çekilen fotoğraflar da fotoshop desteği ile ünlüler de gerçekten engelli hayvanlar ile özdeşleştirilecektir. fotoshop  ile engelli hayvanların engellerine sahip olan ünlüler topluma onların farkında mısın? mesajı verecektir. Proje üniversiteleri, AVM’leri okulları gezecek ve hedeflenen farkındalık yaratacaktır.

PROJEYE DESTEK VEREN ÜNLÜLER
Gizem Güreşen’inde aralarında bulunduğu 24 ünlü isim şunlar;

Tan Sağtürk, Ege, Billur Kalkavan, Buket Uzuner, Bedri Baykam, Ömür Gedik, Gizem Güreşen, Reyhan Karaca, Seyhan Erdağ, Hayko Cepkin, Fulden Uras, Nalan, Zuhal Olcay, Pelin Batu, Nilgün Kasapbaşoğlu, Betül Demir, Nasuh Mahruki, Faruk K., Aydan Şener, Zeynep Dizdar, Memet Sefa Öztürk, Yıldırım Mayruk, Eser Taşkıran – Meltem Taşkıran, Mustafa Sarıgül


Haberi Paylaş

Comments are closed.