İtalya Başbakanı’ndan Paola Egonu’ya destek

İtalya’nın Hollanda ve Polonya ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası yarı finalinde Brezilya’ya 3-1 mağlup olarak finale yükselme şansını yitirdiği karşılaşmanın ardından İtalyan yıldız Paola Egonu, ülkesinde ırkçı söylemlerle karşı karşıya kalmış ve bronz madalya mücadelesinin ardından RaiNews’e milli takıma ara verdiğini açıklamıştı.

Egonu, açıklamasında incindiğini ve iyileşmesi gerektiğini dile getirerek canının yandığını ifade etmişti. “Bir şeyler ters gittiğinde ilk saldırıya uğrayan ben oluyorum.” diyen başarılı oyuncu, hakkında yazılanları okumanın acı verdiğini belirterek bunun bir veda olmadığını ancak milli takıma ara verdiğini söylemişti.

Tüm dünyadan binlerce voleybol sever, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla yıldız oyuncuya desteğini dile getirmiş ve yapılan çirkin yorumlara tepki göstermişti.

İtalya Başbakanlık resmi Twitter hesabından da yapılan paylaşımda, İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin Paola Egonu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve oyuncuya destek mesajı verdiği bilgisine yer verildi.

İtalya Başbakanlık resmi Twitter hesabının paylaşımı:

“İtalyan sporcu Paola Egonu, İtalya sporunun gururudur. İlerde de milli takım formamızı giyerek başka kupalar kazanma fırsatına sahip olacaktır.”

Haberin Fotoğrafları

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir