Devam etmek zorundayız

Milli takım kaptanı Esra Gümüş bugünkü Hırvatistan mağlubiyeti sonrası ‘’Bizim vermemiz gereken mücadeleyi sahada onlar verdi. Bu turnuvalarda galibiyette oluyor mağlubiyette. Biz devam etmek zorundayız’’ dedi.

Hırvatistan’a 3-0 yenildikten sonra oyuncularımızdan kaptan Esra Gümüş, Güldeniz Önal ve Bahar Toksoy maç hakkında görüşlerini şöyle paylaştılar;

Esra Gümüş: Bizim oynadığımız mücadeleyi, sahada onlar verdiler. Çünkü biz defansta kötüydük. İnanılmaz toplar çıkardılar ve kendilerine güvenleri geldi. Biz de dün kötü başlamıştık ama sonradan oyunu çevirmiştik ve mücadeleci ruhumuz geri gelmişti. Ama bugün nedense istediğimiz oyunu bir türlü tutturamadık, oyuna giremedik. Biz aslında kendi oyunumuzu oynayıp sonuca çok rahat ulaşıyorduk. Birkaç servisçileri bizi zorladı. Oyun kurmamızı engellediler. Turnuva devam ediyor. Yarın ev sahibi İtalya ile oynayacağız. Bu turnuvalarda mağlubiyette oluyor, galibiyette oluyor. Devam etmek zorundayız. Gönül isterdi ki yenelim. Belki de bu maç silkelenmemize neden olacak.

‘’Bugün Hırvatistan maçında takım sonuca gidemiyordu, oynuyor bir şeyler yapmaya çalışıyor ama sonuç olmadığı için morali bozuluyordu. Karşı takımın mücadelesi inanılmazdı. Blokçuları smaçörlerimiz de iyi çalışmışlar. Neriman’a çok müdahale ettiler. Manşetimizi çok zorladılar. Bunları iyi yapamayınca panik başladı. Ben içeri girdiğimde arkadaşlarımın daha kendilerine güvenli değil de daha tedirgin olduklarını gördüm. Daha tedirgin bir oyun vardı içeride. İnşallah bunu yarın kırıp kendi oyunumuza döneriz.’’

Güldeniz Önal: Aslında bu maç bizim için biraz sürpriz oldu. Rahat kazanıp yarına daha motive girmek istiyorduk. 2 galibiyet ile İtalya karşısına çıkmak istiyorduk. Şimdi İtalya maçını kesinlikle kazanma parolası ile maça çıkacağız. Biraz daha stresli olacak yarın bizim için. Dışardan biraz telaşlı gözüküyorduk içerisi de biraz öyleydi. Bugün istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Bölüm bölüm iyi oynadık. Bloğu bazen kuramadık onlar karşısında. Hırvatistan takımı oynadı ve gaip geldi. Onları da tebrik ederim. Artık İtalya maçını düşüneceğiz. Buradan en iyi sonuçla ayrılacağız.

Bahar Toksoy: Bizim takımımızın en büyük özelliklerinden biri servis bugün onu kullanamadık. Dolayısıyla onlar iyi manşet getirince bizim blok sistemimiz oturmadı. Bunun dışında defans yapan bir takımız bugün onu da oturtamadık. Çok iyi servis attılar. Manşeti getiremedik ve oyuna giremedik bir türlü. Sistemi oturtamadan maç bitti. Burası her gün maç oynanan bir turnuva galibiyette olsa mağlubiyette olsa akşam her şeyi unutup bir sonraki maçı düşünmek lazım. Biz bu gece bu yenilgiyi bitirip yarınki önemli maçımıza çıkacağız. Bizim hedef maçımız İtalya maçıydı artık İtalya maçına saldıracağız. 

Haberi Paylaş

Comments are closed.