Ragıp Tekin’den İtalya maçı yorumu

Sitemizin değerli yazarı Ragıp Tekin İtalya’da A Bayan Milli takımımızın maçlarını izliyor. Bugün oynanan karşılaşmada İtalya’yı 3-2 yenerek play off’a çıkan Filenin Sultanları’nın bu maçını Tekin sitemiz için değerlendirdi.

İşte Ragıp Tekin’in yorumu:

Filenin Sultanları Dünya ve Avrupa Voleybol Şampiyonu apoletli ev sahibi karşısına çıkarken, bir gün önce kaybedilen Hırvatistan maçının stresi sporcularımızın gözlerinden okunuyordu.
Buna rağmen oyunun genelinde istediğimiz ve Play-Off’a nasıl kalırız düşüncesinin sergilendiği bu zor maçta, bir üst gruba çıkabilmenin baskısına rağmen Sultanların neler yapabileceğinin göstergesi olması bakımından kazanılmış bir zafer olarak kutlamak gerekir.

Şimdi bu maçın teknik analizini yapmayacağım. Sadece istendiğinde ve mücadele edidiğinde nasıl bir başarının elde edileceğinin göstermesi bakımından örnek olarak alınacak bir maç olarak görüyorum.

Ay-yıldızlı formayı terleten bayanlarımız istedikleri zaman zoru başaracaklarını voleybol severlere sunmuş oldular. Takımınızda Neslihan gibi bir starınız varsa, defansın sübapı olan Gülden gibi bir libero’nuz olduğu takdirde, onlara ayak uyduran Eda’yı da zincirin bir halkası olarak kabul edebiliriz. Bu takımın konsantrasyonunu ise tabiki büyük kaptan Esra’nın liderliğine borçluyuz.

Bu güzelliklerden sonra, belki bugün yeri değil ama gelelim öz eleştiriye.
Ay-yıldızlı ekip sakatlıktan çıkmış sporcuların çoğunlukta olduğubir kadro ile şampiyonaya geldi. Pasör Naz’ın sakat olduğu beyan edilerek forma giyemeyince, buna bir de Seda’nın uzun süredir sakatlığı eklenince, hücum organizasyonunda Neslihan’a destek olacak Neriman’ı gördük. Bilhassa kritik sayılara gelince Neslihan gibi bir yıldıza pasörün de güvenebileceği Natalia Hanikoğlu gibi hücumda yardımcı olabilecek bir smaçör gerekli olduğunu düşünüyorum.

Her şey bir tarafa, biz bugün İtalya karşısında elde edilen bu zaferin güzelliklerini yaşayalım.
Bu güzellikleri yaratanları da alınlarından öpelim.

Ne dersiniz? Öpelim mi?

RAGIP TEKİN – MONZA/İTALYA

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.