TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun temeli atıldı

Yıllarını voleybola hizmet ederek geçirmiş voleybol adamı Cengiz Göllü’nün adının verildiği uluslararası standartlardaki ilk voleybol salonunun temeli Nilüfer’de yapılan törenle atıldı.

GÖLLÜ’NÜN ADI VERİLDİ
Bursa’nın uluslararası standartlardaki ilk voleybolsalonu Nilüfer’e yapılıyor.  Nilüfer Belediyesi’nin tahsis ettiği alanda, Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yaptırılacak olan Cengiz Göllü Spor Salonu’nun temel atma törenine Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Erol Ünal Karabıyık temel atma töreninde sözlerine “Bugün, ülkemizin salon sporlarına yıllarca takım ve sporcu veren Yeşil Bursa’ya, uluslararası
kapasitesiyle yepyeni bir voleybol salonu vermek için bir aradayız. Bursa Cengiz Göllü Voleybol Kompleksinin temel atma törenine hoş geldiniz” diyerek başladı.

İstanbul’da 50. Yıl Voleybol Salonu’nu 11 ayda, Ankara’da Başkent Voleybol Kompleksini
9 ayda, yine İstanbul’da Burhan Felek Voleybol Kompleksi’ni 8,5 ayda tamamlamış ve
İzmir’deki Atatürk Voleybol Salonu’nu tamamlamak üzere olan bir Federasyon olarak
Türk sporuna hizmet etmenin, Avrupa Voleybol Konfederasyonu ve Dünya Voleybol Federasyonları Birliği tarafından dünyanın en hızlı büyüyen, tüm ulusal federasyonlar arasında en önde giden Voleybol Federasyonu olarak anılmanın gururunu yaşıdıklarını dile getiren Başkan Karabıyık şöyle devam etti: “Dünyadaki yüzlerce ulusal federasyondan sadece biri, “herhangi biri” olarak başladığımız yürüyüşte, milletimizin çocuklarına duyduğumuz sevgiden aldığımız güçle önemli bir ilerleme kaydettik. Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonunu inşa etmeyi ve hayatta tutmayı görev bildiğimiz gibi, bize, iyi işler yapmak için yorulsak da durmadan çalışma azmi veren çocuklarımızı en büyük
motivasyon kaynağı, durmadan çalışmayı ise ödev biliyoruz. İnsanlar eserleriyle yaşarlar. Katkıda bulunan, destek olan, imkân tanıyan Bursa Nilüfer Belediyesi, Spor Genel Müdürlüğü, sponsorlarımız ve tesisin Bursa’da yapılması yolunda karar alan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte bizler de Türkvoleyboluna armağan ettiğimiz bu eserle, bir biçimde, kendi ömrümüzden daha uzun bir süre hayatta kalacağız. Ancak arzu ettik ki; bu eser, Türk voleyboluna, her biri bir şaheser kıymetinde yüzlerce elit sporcu kazandırmış bir büyük voleybol adamının, ülkemizin voleybol tarihinde nice ulusal ve uluslararası başarılarıyla ışıldayan, hocaların hocası Cengiz Göllü’nün adıyla yaşasın.”

BÜYÜK EMEK HARCADIK
Büyük emek harcayarak birçok başarıya imza attıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “1999 yılında kurduğumuz spor kulübümüz 17 branşta yüzlerlerce sporcu ile Türkiye ve Bursa’nın gururu oldu. Yürüyüş yolları, parklardaki spor aletleri ile 7’den 70’e ilçe halkına spor yapma imkanı sunmaya çalıştık. Sporun bir hayat tarzı haline gelmesini hedefliyoruz” dedi.

ALDIĞIM EN BÜYÜK ÖDÜL
Spor salonuna ismi verilen voleybola yıllarını vermiş olan Cengiz Göllü ise, en büyük ödülü aldığını ifade ederek,”55 yıl voleybola hizmetim var. 10 sene sporculukla, 45 sene yöneticilik, antrenörlükle geçti. Bana hayatımın en büyük ödülü veriliyor. Çok ödül aldım, beni 5 kıtada lider seçtiler, fakat hiç birinin bu tesise verilen adımla mukayese edilmesi mümkün değil” şeklinde konuştu.

5 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ
Nilüfer Cengiz Göllü Spor Salonu, Nilüfer Kent Meydanı projesinin bir parçası olarak hizmet verecek. 5 bin seyirci kapasiteli voleybol salonu, 4 adet açık plaj voleybol sahası, 4 yıldızlı otel kapasitesinde sporcu konaklama merkezi, 8 soyunma odası, olimpik kondisyon merkezi, 3 uluslararası delege odası (CEV – FIVB), basın fuayesi ve 75 kişilik basın toplantı odasının yanı sıra, her biri 200 kişilik 2 kafeteryası bulunacak.


Haberi Paylaş

Comments are closed.