Diyarbakır Van’ın acısını paylaştı

Aroma Bayanlar 2. Ligi’nde mücadele eden Güneydoğu ekibi Diyarbakır Dicle  23.10.2011 tarihinde yaşanan büyük deprem sonrası sporcular ve yönetim bir araya gelerek Van’daki vatandaşlara temel gıda, battaniye ve para yardımında bulundu.   sporcular ise görüşerini şöyle dile getirdi :   
 
Diyarbakır Dicle antrenörü Servet Boran, ’’Acının ve ölümün coğrafyası yoktur’’ diyerek şunları kaydetti; ’’Çünkü göz yaşının rengi ülkenin her yerinde aynıdır. Başkasının ölümüne  gülümseyen herkes gün gelir kendi göz yaşında boğulur.’’

Takım kaptanı Ayşe Dil ise herkesi duyarlı olmaya davet ederek, ’’Bu bir siyasi olay değil, doğal felakettir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Tüm spor camiasının duyarlıllığına güveniyorum’’ dedi. 

Oyunculardan Sevinç Deniz de büyük üzüntü yaşadıklarını ifade ederek, ’’Van halkının acısını paylaşıyoruz. Umarım göçük altında kalanlar bir an önce kurtulur’’ dedi.

Genç sporcular Halide Ekilsin, Gizem Dönmez, Kader Bilmez, Hatice Bilmez, Netice Şaşma da Van’da yaşanan deprem felaketinin acısını yaşadıklarını söylediler.


Haberi Paylaş

Comments are closed.