Gençlerle uğraşmayı seviyorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tecrübeli antrenörü Nedim Özbey ile ilk 5 haftayı ve genç oyuncuları konuştuk.

Özbey gençleri voleybola kazandırmayı sevdiğini belirterek, ‘’Onlarla uğraşmayı seviyorum’’ dedi.

Takımında 6 tane genç oyuncu olduğunu ifade eden Özbey, ‘’Gençlerle uğraşmak çok zor. Ben hayatım boyunca gençlerle uğraştım. Her alanda hep gençleri kullandık. Kadromuzda şimdi çok genç oyuncumuz var. 12 kişilik kadroda 6 tane genç oyuncu oynatıyoruz. Normalde 2 tane olsa kolay. Ama 6 tane. Onlarla uğraşıyoruz. Çok kişisel hata yapıyorlar. Onları düzeltmeye çalışıyoruz’’ dedi.

2 artı 1 sistemine de değinen Özbey şunları söyledi; ‘’2 artı 1 sisteminden dolayı gençleri sahaya sürdük. Bu sistem Türkiye’ye faydalı olacak buna inanıyorum. Gençleri oynatmak zorundayız. Üzmelerine rağmen mutlu da ediyorlar. Benim Türkiye şampiyonu yıldız takımım, genç takımım sahada oynuyor. Yankı Burak Muhammet, Fatih bunlar hep benim genç takımım. Takımdaki abiler gençlere yardım ediyorlar. Trommel özellikle çok yardım ediyor. Katkısı var bu konuda. Sergey’den çok memnunuz.’’

Hedeflerinden de bahseden Nedim Özbey ‘’İlk 4’e kalmak önemli’’ dedi. 4 takımın play-off oynayacağını ifade eden Özbey, ‘’İlk 4 takıma girmek önemli. Türkiye’de Halkbank, Arkas, Fenerbahçe Belediye, Ziraat Bankası, Galatasaray bu takımlardan 4 tanesi yukarda kalacak. Torul’u görüyorsunuz nasıl top oynuyor. Önemli olan ilk 4’e girmek’’ diye konuştu.
‘’Benim birinci amacım derece yapmak değil’’ diyen Özbey konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’Dereceye girememek beni sıkıntıya sokmaz. Mutlaka bir üzülen olacak. Bir grupta Fenerbahçe, Arkas, Belediye olsa biri üzülecek. Diğer grupta Galatasaray, Halkbank, Maliye olsa iki takım çıkacak. Üçüncü olan takım üzülecek.’’

SİSTEMİ DOĞRU BULMUYORUM
Bu sene oynanacak sisteme değinen Özbey bu sistemin kulüplere uygun olmadığını söyledi. Özbey, ‘’Sistemi uygun bulmuyorum. Bu sistem yapımıza uygun değil ama şartlara uygun. Bunu böyle oynamak zorunda olduğumuz için oynuyoruz. Kulüplere uygun değil. Yöneticiler diyor ki 10 ay para ödüyoruz 5 ay lig oynuyoruz onlar da haklı. Kulüpleri de düşünmek lazım. 2 artı 1 konusunda biliyorsunuz bütün kulüpler 3 artı 1’i istediler. 2 artı 1’i kullanıyoruz. Geçici bir uygulama olduğu için kullanıyoruz’’ dedi.

Trommel’in fiziğinde bir düşüş yaşamadığını ifade eden Özbey Trommel’in gençlere tevrübelerini aktardığını da söyledi. ‘’Trommel gençlerle uğraşmak zor, o da uğraşıyor. Trommel Avrupa çapında bir oyuncu her gittiği takımı şampiyon yapıyor. Hırslı bir oyuncu. Açığı kapatacaktır. Oyuncularla teker teker ilgileniyor tecrübelerini aktarmak istiyor’’ diye konuştu.

Özbey, Gençler Ligi’nde iddialı olduğunu kaydederek, ‘’Asıl Gençler Ligi’nde iddialıyız’’ dedi.
 


Haberi Paylaş

Comments are closed.