Başkentte voleybolun alt yapısı onlara emanet

Başkentin alt yapıdan en çok voleybolcu yetiştiren iki kulübü kapanmasına rağmen Gazi Üniversitesi (G.Ü.) Spor Kulübü, alt yapıdaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
 
Yüzlerce sporcusu olan ve bir çok oyuncu yetiştiren Emlak TOKİ ile Vakıfbank Güneş Sigorta, alt yapı da dahil olmak üzere tüm faaliyetlerine son verse de, G.Ü. Spor Kulübü bu alandaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor.
 
G.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve A Takım Antrenörü Cengiz Akarçeşme, yıldız ve genç milli takıma her yıl en az 2 oyuncu kazandırmaya yönelik bir hedef koyduklarını ve bunu da başardıklarını söyledi.
 
Oyuncuları sadece yıldız ve genç takımlara değil, A takıma da istihdam edebilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Akarçeşme, ’’Bu noktada finansal problemler, sponsorluk karşımıza çıkıyor, ancak bu konuda da ciddi aşama kaydettik. Bu hedefleri tutturabildiğimiz zaman öncelikli tercihimiz yerli oyuncu olacaktır. Kulüp olarak her kategoride iki takım oluşturabilecek bir organizasyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

“BİRKAÇ KULÜBÜN DIŞINDAKİLER ZORLANIYOR”
Türk voleybolunun şu anda en büyük probleminin finansal olduğunu, sponsorluk yasasının kurum, kuruluş ve firmalara çok cazip gelmediğini dile getiren Akarçeşme, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de birkaç kulüp dışındakilerin zorlandığını kaydetti.
 
Bu sorunun daha etkin ve cazip bir sponsorluk yasasıyla aşılabileceğini ifade eden Akarçeşme, ’’Naklen yayın ve eşit dağıtılabilen İddaa gelirleriyle kulüpler rahatlatılabilir. Ülkemiz tesis ve antrenör konusunda çok sıkıntı çekmiyor, ancak spor yöneticisi ve finansör açısından çok büyük bir sıkıntı içindeyiz’ dedi.
 
Akarçeşme, alt yapıda önceliğin A takıma oyuncu yetiştirmek olduğunu, ancak lider oyuncular yetiştirebilmek için de, altyapıda üst seviyede maç oynamanın önemli olduğunu söyledi.

“BAYAN VOLEYBOLU ADETA MİLLİ SPOR HALİNE GELDİ”
Son yıllarda bayan voleybolunun adeta milli spor haline geldiğini vurgulayan Akarçeşme, ’’Gençlerin, özellikle de kız çocuklarının voleybola ilgisi oldukça arttı, ancak akademik başarı kaygısı ailelerin ve çocukların biraz geri durmalarına yol açıyor. Voleybola başladıktan sonra bu kaygılarının yersiz olduğunu anlıyorlar. Aksine voleybol bursu sayesinde hayatlarına yeni bir pencere açıyorlar’’ dedi.
 
Voleybolun yaşamla özdeşleştirebilecek bir spor dalı olduğunu belirten Akarçeşme, ’’Hayatta yalnız değilsiniz. Kazanabilir ya da kaybedebilirsiniz, ancak her şeye rağmen hayat devam ediyorsa mücadele etmek zorundasınız. Voleybolda da bir takımla berabersiniz. Bir sayı, bir set, bir maç kazanabilirsiniz, ancak eğer o sahada kalmak istiyorsanız mücadeleye devam etmelisiniz’’ diye konuştu.
 
Akarçeşme, ebeveynlere seslenerek, ’’Voleybola başlama yaşı çok küçülmüş gibi gözükebilir ama bu yaşlarda temel amaç çok yönlü hareket eğitimi ve kendini o branşa ait hissettirme çalışmaları yapmaktır. Bu konuda velilerin, çocuklarını verecekleri kulüpleri çok iyi araştırıp, çalışma kadrolarını inceleyip ona göre karar vermelerini öneririm’’ dedi.


Haberi Paylaş

Comments are closed.