Menküer: Gerçek Galatasaray’ı bundan sonra izleyeceksiniz

Ligin ilk yarısında istediği performansı yakalayamayan Galatasaray Yurtiçi Kargo antrenörü Işık Menküer “Gerçek Galatasaray’ı 6. haftadan sonra seyredeceksiniz’’ dedi.

Ligin ilk 5 haftası ve bundan sonraki süreç ile ilgili sitemiz editörü Begüm Doğanay ile kısa bir söyleşi gerçekleştiren tecrübeli antrenör takımla ilgili bilgiler de paylaştı.

İşte Menküer ile gerçekleştirdiğimiz kısa söyleşi;

-Hemen şunu sormak istiyorum takımda eksiklikler var. Erhan’ı görmedik. Bir sakatlık mı söz konusu?
Kemal, Erhan ve Ahmet Pezük yoklar. Kemal ve Ahmet Milli takımda. Erhan da Milli takımdaydı ama yaşadığı bir sakatlık sonrası kadrodan çıkarıldı. 10 gündür de bizimle birlikte çalışamıyor. Burada tedavi görüyor. Tedavisi iyi gidiyor. Önümüzdeki hafta takımla çalışmalara başlayacak. Ahmet ve Kemal Milli takımdan dönecekler ayın dördünde Henry Bell’in Dünya Kupası maçları bitiyor ondan sonra tam takım olacağız.

-Kadro biraz kalabalık. Bu sıkıntı yaratıyor mu?
Tabii kadromuz 15 kişi. 15 kişi ağır bir kadro aslında. Ama rekabet açısından bizim lehimize gelişen bir durum. Herkes kendini forse ediyor ve işimizi zorlaştırıyorlar. Biz işimizin zorluklarını da seviyoruz. Onun için de memnunuz. Herkes birbirini yukarı itiyor. 6 kararını bize bırakıyorlar.

-Almanya’da bir turnuvaya katıldınız ve birinci oldunuz. Nasıl geçti?
Almanya’da katıldığımız turnuva hakikaten çok faydalı geçti. Oraya 10 kişilik bir kadro ile gittik. Erhan sakattı gelmedi yine Milli takımda olan oyuncular yoktu Henry Bell yoktu. Çok ağır bir yolculuğun üzerine ilk maçımızı Noliko Maaseik ile oynadık. Gece 2.30’da buradan yola çıktık direk maça gidip Şampiyonlar Ligi temsilcisi ile maç yaptık. O maç gerçekten çok ağır bir maçtı. Ama çok iyi oynadı takım. Yorucu bir yolculuğun üzerine iyi bir performans göstermek gerçekten zordur. Bu kadar iyi, bu kadar tempolu, bu kadar diri bir takım hepimizi şaşırttı. Ertesi gün bu sefer turnuvanın ev sahibi takımı Evivo Duren ile oynadık. Onları da çok güzel bir oyunla 3-0 geçtik. Son gün turnuva dışı bir maç yaptık. Boş kalmamamız için gelen Ahen takımı ile oynadık ve onları da 3-0 yendik. Hem atmosferi ile hem de organizasyonu ile çok güzel bir turnuvaydı.

EVIVO DUREN İLE KARDEŞ TAKIM OLDUK

-Mennun ayrıldınız yani turnuvadan.
Lale Cup organize etti. Duren takımı ile ikili ilişkiler için görüşmeler yapıldı. Beraber antrenman programları maç programları yaptık önümüzdeki yıllar için. Pozitif ilişkiler geliştirdik. Kardeş takım ilan ettiler. Hem Lale Cup, hem Evivo Duren hem de eski oyuncumuz Gürsel Yeşiltaş’a bize yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu anlamda çok çok faydalı bir turnuva oldu. Eksik oyuncularımıza rağmen ligdeki o son maçın krizini attık üzerimizden. Ne yapabileceğimizi gördük. Kimlerin nerede bize daha faydalı olabileceğini gördük. Kervin ilk defa bizimle orada oynadı. 10 gün kadar bizimle bir antrenman yaşamıştı ama orada performansı gerçekten çok iyiydi. Genç yaşına rağmen gerçek bir pasör çaprazı gibi oynadı. O da bizi çok mutlu etti. Birbirleriyle kaynaştılar. Arkadaşlık biraz daha pekişti. O yüzden çok memnunum.

-İlk 5 haftaya değinmek gerekir mi?
İlk 5 haftaya değinmek lazım tabii ki. Biz öyle basit sakatlıklar yaşadık ki. Servis atarken öndeki arkadaşının ayağına basan arkadaşımız oldu iki tane sakat verdik. Çarpışmadan dolayı dizde baldırda bir takım sakatlıklar oldu. Bunlar hem de bizim en önemli maçlarımızdan önce oldu. Halkbank maçından önce en formda oyuncumuz Cem servis atarken arkadaşının ayağına basit sakatlandı. Ondan sonra Sivas’ta kriz yaşadığımız bir maç var. 2 köşe oyuncumuzdan biri yarım oynadı. Hidalgo maçın içinde atıldı. Olmayacak her şey o maçta gerçekleşti. Hakemdi, seyirciydi bizim hatalarımız, rakibi küçümseme diyebilirsiniz. Ciddiye almama diyebilirsiniz, uzun yolculuk periyodu diyebilirsiniz; ama bunların hiçbiri bahane değil. Önemli olan ilk periyodda bunları yaşayıp önlemlerini almaktı.

-Önlemleri alabildiniz mi?
İdari ve teknik bir takım önlemleri aldık. Bu önlemlerin sonucudur aslında Almanya’daki sıçramanın sebebi. Herkesin profesyonelce işini yapması ile ilgili bir takım toplantılar yaptık. Daha fazla çalışmanın daha fazla ciddiye almanın, her maçın her rakibin önemini bir kez daha anlattık. Ama hepsi bunların bu etaptan sonra işimize yarayacak diye düşünüyoruz.

GALATASARAY KADROSUNU ŞAMPİYONLUKLAR İÇİN KURDU

-Galatasaray’ın bundan sonraki hedefleri nedir?
İdeal 6’mızı daha sahaya süremedik. Biz o 6’nın sözünü şampiyonluklar olarak belirledik. Her takım kurulurken belli hedefler koyarak başlar yola. Biz de takımımızı kurarken Türkiye Kupası, Türkiye ligi şampiyonluğu, Challenge Kupası’nı almak üzere bir takım oluşturduk. MEF Okulları ile birleşmemizden gelen yeni arkadaşlarımız oldu. Onlar adaptasyonu onların büyük takıma, büyük camiaya gelmenin bazı sıkıntılarını yaşadılar. Yeni bir takımız, yabancı oyuncularımız yeni, onların adaptasyonu pasörümüz beynimiz yeni. Onları bir kaba koyup yoğurmaktı hedefimiz. Bundan sonra Bell’de gelince tam takım olacağız. İşte o zaman gerçek Galatasaray’ı bütün camia bizi seyretsin. O zaman savaşçı Galatasaray’ı izleteceğiz.

Haberi Paylaş

Comments are closed.