“Bir antrenör aynı zamanda iyi bir psikolog olmalıdır”

Fenerbahçe Dergisi’nden Sibet Kurt Azerbaycan’da voleybolun gelişmesinde büyük emeği olan Faik Karayev ile bir araya geldi.

İşte Fenerbahçe Dergisi’nden alıntı yaptığımız röportaj;

Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın voleyboldaki tarihçesi başarılarla dolu. Bu başarının ardındaki zirve isim de Sayın Faig Garayev. Azeri voleybolundaki saygın bu isim için “Voleybol” hayatının çok büyük bir parçası. Azerbaycan Voleybol Federasyonu 2. Başkanı, Azerbaycan Milli Takım ve Azerrail Bakü takımının antrenörü olan Garayev, 4 yıl da Türk Bayan Voleybol Milli Takımı ile Vakıfbank Bayan Voleybol takımını çalıştırmıştı.  Bu başarılı antrenör için en önemli şey ülke içinde de çok büyük bir rekabet olması ve kaliteli sporcuların yetişmesi… Faig Garayev’in başarılarla dolu olan yaşamını kendi ağzından dinledik. Dinlediğimizse sadece voleybol değildi, onun ülkesine olan sevgisinin yanı sıra Fenerbahçe’ye olan sevgisiydi de…

Röportajdan derlediğimiz spotlar şöyle:

01: Voleybolda dört önemli kulübe baktığımda Türk antrenör yok, eğer genç takım dünya şampiyonu olmuşsa; bu takımın antrenörü yabancı değil, bir Türk’tü. Ama A takımında bütün antrenörler yabancıdır. Futbolda da öyleydi. Gördüğünüz gibi Fenerbahçe Aykut Kocaman ile şampiyon oldu. Voleybol A takımda da bu niye olmasın?

02: Türkiye’de herhangi bir takım bizim dışımızda kimle oynarsa oynasın biz her zaman Türkiye’yi tutarız.

03: “Bizim Atatürkümüz yok” diye hayıflanıyordum. Sonra Haydar Aliyev geldiğinde o da bizim Atatürkümüz oldu, yetim kalmadık. Başımızda taşıyorduk.  Hala da onun ekmeğini yiyoruz.

04: Süper Lig’de Fenerbahçe ile Manisaspor arasında oynanan karşılaşmada Türk futbolunda bir ilk yaşandı. Fenerbahçe Stadı’nı kadınlar ve çocuklar doldurdu. O destek, o ambiyans müthişti. Çok etkilendim ve duygulandım. Sanki bir spor bayramıydı. Fenerbahçe Spor Kulübü her zaman taraftarıyla gurur duymalı. 

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.