Ereğli Belediyesi Başkanı Fethi Ertekin iddaa konusunda dertli

Bayanlar Birinci liginin renkli takımı Ereğli Belediyesi başkanı Fethi Ertekin İstanbul deplasmanında sorularımızı yanıtladı.
Ereğli’yi anlatan başkan iddaa konusunda da dert yandı.
İşte Fethi Ertekin ile yaptığımız renkli konuşmadan paragraflar;

’’EREĞLİ’DE İŞLER YOLUNDA’’
Ereğli’de işler çok iyi gidiyor fena değil. Çalışıyoruz. Sporcular için çok güzel bir ortam var. Yemekleri hazır, salonla iç içe bir lojmanımız var. Bir tane de ev tuttuk kızlara isteyen o evde kalıyor isteyen lojmanda kalıyor. Birkaç takım hariç diğer takımların başındaki maddi sıkıntılar bizimde sorunlarımız arasında. Ama var gücümüzle çalışıyoruz ve  4. Yıldır bir şekilde bu sorunların üstesinden gelmeyi başardık.’’

’’EREĞLİ HALKI VOLEYBOLU SEVİYOR, HALKIN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ’’
Öncelikle halk önemli. Ereğli halkı voleybolu benimsedi, seviyor. Salonumuz 2 bin kişi alıyor 3 bin kişi alsa o da dolacak. Halk sevince yerel yönetim olarak halkın isteklerini yerine getirmek zorundayız. İyi bir yönetim de olduğumuzu düşünüyoruz. Tabii ki başka sorunlar çıkarmıyoruz. Bu işi gerçekten seviyoruz ve severek yapmaya devam ediyoruz.

’’EŞTEN DOSTAN PARA İSTEYİP TAKIMIMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ’’
Belediye takımı deyince herkes şöyle zannediyor. Belediye parayı veriyor takım böyle devam ediyor. Asla öyle bir şey yok 1 trilyon harcıyorsanız 400 milyarını Belediye veriyor geri kalanını biz karşılıyoruz. Biz sağdan soldan eşten dosttan sağlıyoruz. Dostlarımız sağ olsun biri oteli karşılıyor biri arabayı karşılıyor. Bu şekilde idare etmeye çalışıyoruz ama bu ne kadar gider bizi de yıldırmaya başladı. Sürekli para istemek dilenci durumuna düşmek çok zor. Devletimizin biraz daha desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.

’’İDDAA’YA BİZİ KOYMAYIN DEME NOKTASINA GELDİK’’
6 haftadır Beşiktaş, Galatasaray Fenerbahçe iddaa’da diğer takımlar yok. Biz olmasak bu takımlar olur mu diye düşünüyorum. Ama ligin alt sırasındakiler için ‘Bu yıl Ereğli gitsin seneye başka biri gelsin’ buna lafım yok. Bildiğim kadarıyla voleybolcuların çoğu Anadolu’dan orta tabakadan yetişiyor. İmkanı iyi olan bir aile çocuğu gelip de voleybol oynamıyor. İstisnalar vardır muhakkak ama demem o ki taşradan çıkıyor voleybolcu ve bizim yaşaşamız için artık iddaa’da var olmamız lazım. Bu konuya önem  vermeliyiz diye düşünüyorum.

’’İDDAA’YA GİREYİM KİMSEYE İHTİYACIM KALMAZ’’
Şu anda ben 2 haftada 1 iddaa’ya gireyim benim kimseye hiçbir ihtiyacım kalmaz. Bu kulübü de ölünce kadar da yaşatırım. Şimdi ben  4 yılda 1 trilyon, 900 milyar, 1 trilyon 100 milyar para harcıyorum. İddaa’ya girsem yılda 30 maçımız var 15’ini girsem ve hepsinde yenilsem 300 milyar. Bir kısmında galip geldiğimizi düşünelim 400 milyar 500 milyar. Bu para bana yeter. Kimseye ihtiyacım kalmaz. Galatasaray ile oynarken giriyoruz, Fenerbahçe ile oynarken iddaaya giriyoruz. Sadece Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları iddaaya giriyor. Nerde kimle oynarlarsa oynasınlar. Artık dilekçe verip beni iddaa’ya almasınlar diyecek noktaya geldik.

’’BÜYÜK KULÜP KÜÇÜK KULÜP AYRIMI YAPILMAMALI’’
Tabii ki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş büyük kulüpler. Türk sporuna büyük katkıları var, büyük başarılar kazanırdılar. Tebrik ve takdirlerimizi sunuyoruz ama büyük kulüp küçük kulüp ayrımı yapılmamalı. Bizim yaşamamız için iddaa’ya ihtiyacımız var.  Birinci Lig’de ben de oynuyorsam ben de büyük takımım.’’

’’ÜST SIRALARI ZORLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ’’
Fikstür gereği üst sıralarda yer aldık ama peş peşe Galatasaray, Vakıfbank ve Fenerbahçe ile oynadık. Dolayısıyla Vakırbank’ı, Fenerbahçe’yi yeneriz diye iddiamız yoktu. Üst sıraları zorlamaya çalışacağız.

‘’EREĞLİ’DE STANDARTLARA UYGUN SALONUMUZUN OLMAMASI BİZİM HEDEFLERDE SAMA YAPABİLİYOR’’
Biz ilk yıl Avrupa kupalarına kaldık. Ama Ereğli’de standartlara uygun bir salon olmadığı için Avrupa’ya gitmemizin bir anlamı kalmadı. Ereğli’nin takımıyız Ereğlililer bu takımı büyütüyor, besliyor. Dolayısıyla izlemek en büyük hakları. Avrupa Kupası maçlarını Ereğli’de oynamadıktan sonra kupaya katılmanın da bir anlamı kalmıyor. Bu yüzden hedeflerde bir şaşma oluyor tabii.

’’VOLEYBOLCU OLMAK İSTİYORUM DİYEN EREĞLİ’YE GELSİN’’
Bizim maddi sıkıntılardan ziyade üzüldüğümüz konu oyuncuyu Ereğli’ye getiremiyoruz. En son tercihleri biz oluyoruz. İstanbul, Ankara, Bursa’yı tercih ediyorlar en son Ereğli’ye gelmek istiyorlar. Ben değişik bir şey söyleyeyim sporcu olmak istiyorum diyenin Ereğli’ye gelmesi lazım. Ben voleybolcu olacağım kendimi ispat edeceğim diyenin Ereğli’de oynaması lazım.
‘’Voleybolcu olmak istiyorum diyen sporcu gerçekten Ereğli’ye gelmeli, neden dersen fazla aktivite yok, tesiste yatıyor hemen orada antrenman yapıyor. İlgileneceği bir sosyal alan yok. Sporcu olmak isteyen gençlerin Ereğli’de olması lazım.’’

’’EN GÜZEL ÖRNEK ÖZGE’’
Bu iyi voleybolcu olunur sözüne en güzel örnek Özge’dir. Özge Kırdar, bunu çok istiyordu. Geldiği gün de bunu söylemişti ben Vakıfbank ve milli takımda oynayacağım. Alıyordu hocayı 2 saat antrenman yapılıyorsa o 4 saat yapıyordu. Gidiyor yatıyor dinleniyor sonra tekrar antrenman yapıyordu. Çarşıya çıkan voleybolcu sanki dünyanın en önemli sporcusu gelmiş gibi karşılanır. Herkes, esnaf onlara sahip çıkar bu da manevi doyumdur. O yüzden Ereğli de oynamak ayrıcalıktır diyorum.

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.