Antrenörler kamptan memnun

2014’ün Yıldız Kız Milli Takımını oluşturma çalışmalarına başlamak, 2012 yılında yapılacak Dünya Çocuk Oyunlarına katılacak takımın geniş kadrosunu belirleyebilmek ve bu yaş grubundaki sporcuların gelişimlerini daha yakından takip edebilmek amacıyla 21-25 Ocak 2012 tarihlerinde, Ankara’da, 1998-1999 doğumlu sporcuların ve antrenörlerinin katıldığı kamp tamamlandı.

Bu kamp süresince sporcular günde tek antrenman yaptılar. Çalışmalarda, kulüp antrenörlerinin de gözlemci olarak katılmasıyla, her gün farklı bir tekniğin detaylarıyla ilgili çalışmalar yapıldı. Sporcular antrenman süresinin dışında Gençler Ligi maçlarını takip ettiler ve aşağıdaki eğitimleri aldılar;
Marco Motta ve Alper Erdoğuş: Smaç, parmak pası, manşet pas ve alttan servis konularında teorik eğitim
Dr. İbrahim Yanmış ve Fizyoterapist İlkay Koç: Sporcu Sağlığı
Dr. Sinem Mavili: Kız Sporcularda Gelişim Dönemleri ve Menstruasyon
Diyetisyen Merve Demirtaş: Sporcu Beslenmesi.

Kampa katılan antrenörler de antrenmanlara katıldılar ve teknikleri uygularken yaşanan sorunları gözlemleme fırsatı buldular. Her akşam çalışmaya katılan antrenörler ve Milli Takım antrenörleri Marco Motta ile Alper Erdoğuş toplantılar yaptılar. Toplantılarda her gün farklı bir tekniğin detaylı analizi, tekniğin gelişimi için takip edilecek öğretim yöntemleriyle ilgili sunumlar ve antrenörlerin antrenman sırasındaki gözlemleriyle ilgili tartışmalar düzenlendi.

Kamp sonunda, katılımcı antrenörlere çalışmalarla ilgili düşüncelerini sorduk.

Ömer Baydar (Fenerbahçe): Çok faydalı bir kamp olduğunu düşünüyorum. Hepimiz kamp boyunca burada faydalı bilgiler edindik. Antrenörlerin kendi aralarında yaptığı toplantılar ve sporculara verilen seminerlerin çok fazla fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu yaş grubunun en iyi sporcuları birlikte çalışarak kendi seviyelerini test edip eksikliklerini değerlendirme fırsatı yakaladılar. Bu projenin devam ettirilmesinin bu jenerasyonun gelişimine olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. Marco Motta’nın hem antrenörlere hem de sporculara olan ilgisinin çok yüksek olması herkesin motivasyonlarına çok olumlu etkiler yarattı.
 
Onur Çarıkçı (Karşıyaka):
Bu yaş grubunda ilk defa yapılan bu tarz projenin nasıl olacağını merak ederek buraya geldik. Birlikte geçirilen beş günün sonunda yapılan çalışmalarla, toplantılarla hem sporcular hem de antrenörler arasında güzel bir atmosfer yakalandı. Bu projenin gelecek için çok iyi bir proje olduğunu ve büyük bir potansiyele sahip bu jenerasyonun gelişmesine çok olumlu katkılar sağlayacağını düşünüyorum.
 
Gökhan Hakan Yıldız (Gazi Üniversitesi): Burada yapılan çalışmalardan büyük keyif aldım. Sporcular kadar antrenörler için de faydalı olduğunu düşünüyorum. Türk voleybolunun geleceği için çok önemli olan bu projenin kesintiye uğramadan devam etmesini istiyoruz. Buraya katılan sporcular kulüplerine döndüklerinde takım arkadaşlarına gördüklerini aktaracaklar. apılan Kulüp antrenörlerinin projenin içinde olması kulüp, Federasyon işbirliğinde sporcuların gelişmesine fazlasıyla katkıda bulunacaktır.
 
Yalçın Erdoğan (Koç İ.Ö.O.): İyi bir proje olduğunu düşünüyorum. Özellikle antrenörlerin çalışmaların içinde olup neler yapıldığı konusunda bilgi sahibi olması çok önemli. Ayrıca bu yaş grubundaki çocukların nasıl eğitileceği konusunda, yapılan çalışmalarla eksiklerimizi ve fazlalarımızı görme fırsatı yakaladık. Kampa davet edilen sporcular dışında kulübümüze gittiğimizde diğer sporcularımızla da bu yönde çalışarak onların da gelişimine daha da fazla katkı sağlayacağımızı düşünüyorum.

Ebru Yönet (Arkas): Burada bulunduğum için çok mutluyum. Bu yaş grubunun İki yıl önceden çalışmaya başlamasını çok olumlu görüyorum. Ayrıca bu kampın sonunda öğrenmem gereken çok şey olduğunu gördüm ve çok faydalı bir kamp süreci geçirdim. İleride milli takımlara oyuncu yetiştirirken neleri daha iyi yapmamız ve nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda fazlasıyla bilgi paylaşımında bulunduk. Özellikle bu yaş grubundaki sporcuların gelişmek için neye ihtiyaç duydukları konusunda ve bu yaş grubunda uygulanması gereken antrenman yöntemleri konusunda daha net bir görüşe sahip olduk. Kulübümdeki diğer sporcularla da bu yönde çalışmalar yaparak onların da gelişimlerine bu yönde de sağlamak istiyorum. Kampın daha uzun sürüp daha da fazla detaya girip, daha uzun bir süreci gözlemlemek isterdim. Umarım bu çalışmalar süreleri aratarak devam eder ve hem antrenörler hem de sporcular gelişimlerine katkı sağlarlar. Bu projede emeği geçen herekese teşekkür ederim.
 
Hakkı Savur (Eczacıbaşı):
Bu kampta iyi bir jenerasyona sahip olduğumuzu görmüş olduk. Öncelikle bu yaş grubuna Yıldız Milli takıma girmeden iki yıl önce, kendi yaşıtlarının en iyileriyle birlikte çalışmalar yaparak, kendi seviyelerini ve eksikliklerini görme fırsatı sağlanmasını çok olumlu olarak görüyorum. Bu sporcuların antrenörlerinin burada olmasıyla da ortak hedefler doğrultusunda, antrenörlerin aynı dili konuşması yönünde olumlu adımlar atıldığını düşünüyorum. Türk voleybolunun gelişimi için daha fazla antrenörün gelebilmiş ve bu çalışmalardan faydalanmış olmasını isterdim.

Gökhan Durmaz (İstanbul Vakıfbank): Öncelikle yapılan bu seminerlerden çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Benim önerim bu seminerlerin ve anlatılanların bir CD’de toplanıp, Türkiye’nin her yerindeki antrenörlere gönderilmesi. İlgili herkesin bu bilgilere ulaşmasının antrenörlerin aynı dili konuşmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Türkiye Voleybol Federasyonunun bu konuda adım atmasının Türk voleybolun büyük katkılar sağlayabileceğini düşünüyorum. Yapılan bu çalışmalar için çok teşekkür ediyorum.

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.