Fenerbahçe Universal bir kez daha final four yolcusu

CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Azerbaycan temsilcisi Rabıta Bakü’yü ağırlayan Fenerbahçe Universal, rakibini sahadan sildi ve Şampiyonlar Ligi dörtlü finaline üst üste üçüncü kez katılmayı hak etti.

Sanja Starovic’in sayılarıyla oyuna hızlı başlayan konuk takım, ilk teknik molayı 7-8 önde geçmesine rağmen kaptanı Natalya Mammadova’nın üst üste gelen hatalarıyla bir anda oyundan koptu ve skor 10-8 olduğunda bir mola kullandı. Bu andan itibaren sahneye çıkan FB Universal’in Koreli yıldızı Kim Yeon Keung, rakip defansı adeta sürklase etti ve temsilcimizin seti rahat bir şekilde 25-20 kazanmasını sağladı.

Rabıta ikinci sete iyi başladıysa da sarı lacivertliler önce 2-5’te mola alıp toparlandı ve
6-6’da rakibini yakalamayı başardı. Skor 9-10 iken Logan Tom’un servis turunda Azerbaycan temsilcisine nefes dahi aldırmayan FB Universal, oyunu özellikle Kim ile domine etti ve peş peşe aldığı 7 sayıyla ikinci teknik molaya 16-10 önde girdi. Oyunun geri kalanında Rabıta’nın tüm hamlelerine cevap veren temsilcimiz, bu bölümü de 25-17 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sete daha iyi başlayan FB Universal 6-3 olsa da toparlanan Rabıta, ekibimizi 11’de yakaladı, sonrasında da 14-11’lik üstünlüğü elde etti. Ancak motivasyonu üst düzeyde olan FB Universal, rakibini bir kez daha baskı altına aldı ve ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Setin sonlarına doğru temposunu iyice arttıran sarı lacivertliler, seti 25-20, maçı da
3-0 kazanarak bir kez daha dörtlü finale yükselmeyi başardı.

FB UNIVERSAL-RABITA BAKÜ: 3-0

Salon: Burhan Felek

Hakemler: L. Kovacevic(SRB), V. Sampaolo(ITA)

FB Universal: Naz, Tom, Claudino, Sokolova,, Kim, Eda, Nihan(L), Yağmur

Rabıta Bakü: Krsmanovic, Starovic, Mammadova, Golubovic, Zhukova, Osmokrovic, Popovic(L), Glass, Spicer, Rabadzhieva

Setler: 25-20, 25-17, 25-20

Süre: 82 dakika (25-27-30)

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.