Melikgazi Belediye için en önemlisi altyapı

Aroma Erkekler 2. Ligi’nde yarı final gruplarına kalmayı başaran Kayseri temsilcisi Melikgazi Belediye Spor’da antrenör Fuat Kalay, yarı final karşılaşmaları öncesi duygu ve düşüncelerini bizimle paylaştı. Kalay, “Çok uzun bir lig maratonun ardından yarı final gruplarına kaldığımız için çok mutluyuz. Amacımız alt yapıda sporcu yetiştirmektir ve şuan A takımda birçok genç sporcumuz forma giyiyor. Daha fazla gençlerimizi yetiştirip Türk Voleyboluna kazandırmak istiyoruz.” dedi.

Kulüp genelinde altyapının çok büyük önemi olduğuna değinen Fuat Kalay sözlerini şöyle sürdürdü:  “Kulüp başkanımız, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Danacı özellikle alt yapıdan elde edilen galibiyetlerden ve derecelerden daha memnun olduğunu ifade etmiştir. Şu anda 2. Lig’deki kadromuzda alt yapıdan yetişen 7 oyuncumuz bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin her yerinde (özellikle 2. ve 3. Ligde) kulübümüz oyuncularını görmek mümkündür. Bizim için bu seneki öncelikli hedef yarı final grubuna kalmaktı ve bunu gerçekleştirdik. 2. Lig yarı final grubuna ikinci defa kalıyoruz. Kulübümüzün genel anlayışında 1. Lige çıkmak olmasa da bu sene elimizdeki genç ve dinamik kadro ile inşallah 2. Lig final grubuna kalmayı hedefliyoruz. Aslında Kayseri ili gerek tesis yapısı gerekse seyircisi ile 1.Lig’de bir takımı rahat bir şekilde kaldırır.”

15 yıldır voleybol antrenörlüğü yapan Fuat Kalay, antrenörlüğe Kayseri Voleybol ihtisas Spor Kulübü’nde başladı. Daha sonra Gençlik Spor Kulübü ve 7 yıldır da Melikgazi Belediye Spor Kulübü’nün başarısı için mücadele ediyor. Aydınlıkevler Lisesi okul takımı olarak bir kez Türkiye finaline çıkan Kalay, kulüp takımı olarak aralıksız 6 yıldır yaş grubu-yıldız-genç kategorilerinde Kayseri birinciliğini elinde tutuyor. Bu zaman zarfında bir kez de yıldız takımı ile Türkiye 6.sı oldu.

Haber : Recep Ekin

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.