Sarı Melekler finale uçtu

CEV Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Gamova’lı Rus ekip Dinamo Kazan’ı 3-1 mağlup eden Fenerbahçe Universal, finale çıktı. Sarı Melekler finalde Fransız RC Cannes ile karşılaşacak. 

Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Fenerbahçe ilk seti kaybetmesine rağmen, sergilediği muhteşem oyun sonunda Rus temsilcisi Dinamo Kazan’ı 3-1 yenerek finale yükseldi. Muhteşem Kim 32 sayı üreterek en skorer sporcu oldu. Fenerbahçe Universal finalde Fransa temsilcisi RC Cannes ile şampiyonluk maçı yapacak.

Birinci sete köşelerden yaptığı hücumlarla etkili başlayan Fenerbahçe, Shashkova ile sayı bulunca ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. Sarı-lacivertli ekibin yaptığı smaçlar rakip defans tarafından kolay bir şekilde karşılanınca Gamova’nın sayıları sonrası Kazan ikinci molaya 16-12 önde girdi. Rakip bloklarımızı rahat geçince seti 25-17 kazandı.

İkinci sete sarı lacivertliler kötü başlamasına rağmen 4-4’te eşitliği sağladı ve Kim’in sayılarıyla ilk teknik molayı da 8-6 önde kapattı. Çekişmeli bir şekilde devam eden oyunda Fenerbahçe, Eda ve Kim ile bulduğu sayılarla ikinci teknik molayı da 16-14 önde geçti. Birinci sette Fenerbahçe’de yaşanan blok zafiyeti aynen tekrar edince Kazan skoru 19-19’da eşitledi. Oyunda müthiş mücadele devam ederken etkili servis atan Melekler seti 25-23 kazanarak skoru eşitledi.
 
Üçüncü sete Fenerbahçe Universal köşelerden Eda ve Kim ile yaptığı hücumlarla başladı ve bir anda 5-1 öne geçti. İlk teknik molayı da 8-5 önde geçti. Rakibin silahı Gamova’ya blok yapılınca Kazan oyundan düştü. Fenerbahçe plaseleri de etkili olunca ikinci teknik molaya 16-10 önde geçildi. Kim’in dörtten ürettiği sayılar sonunda seti 25-17 temsilcimiz kazanarak sonuçta 2-1 öne geçmeyi başardı.

Dördüncü sete Sarı Melekler etkili ataklarla başladı. Kim ve Eda ürettiği sayılarla ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Kazan Gamova ile 8-8’de skoru eşitlemesine rağmen, oyun üstünlüğünü yakalayan Melekler ikinci teknik molayı da 16-11 önde geçti. Maçın sonuna kadar devam eden üstünlük muhteşem Kim Koung’un sayılarıyla seti Fenerbahçe 25-18 ve maçı da 3-1 kazandı.

Sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla üçüncü kez yer aldığı finallerde ikinci defa finale yükselme başarısı gösterdi. Fenerbahçe Universal, yarın TSİ 17.00’de başlayacak final maçında Fransa’ın RC Cannes takımıyla karşı karşıya gelecek.
 
İtalya’nın MC-Carnaghi Villa Cortese takımıyla Dinamo Kazan da TSİ 14.00’de 3’üncülük için mücadele verecekler.

Maçtan notlar:

Fenerbahçe’yi, Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi ’’Dörtlü Final’’inde, Rusya’nın Dinamo Kazan ile yaptığı yarı final mücadelesinde taraftarı yalnız bırakmadı.
 
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Haydar Aliyev Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ’’Dörtlü Final’’ organizasyonunun ilk gününde sarı-lacivertliler, Rus ekiple yarı final mücadelesine çıktı.
 
Azerbaycan takımlarının bulunmaması nedeniyle Azeri vatandaşların ilgi göstermediği organizasyonda, sarı-lacivertli ekibin maçında tribünlere gelenlerin büyük çoğunluğunu Fenerbahçeli taraftarlar oluşturdu.
 
Fenerbahçe Universal Kadın Voleybol Takımı, tribünleri adeta sarı ve lacivert renklere boyayan taraftarının ilgisi nedeniyle Bakü’de kendi evindeymiş gibi mücadele etti.
 
Yaklaşık 8 bin seyirci kapasiteli salon, yarı final mücadelelerinde adeta boş kalırken, Fenerbahçeli taraftarlar salona heyecan getirdi.
 
Tribünlerde Türkiye ve Azerbaycan bayrakları birlikte açılırken, Rus ekibi ise az sayıda taraftarı destekledi.
 
Bu arada Fenerbahçe Kulübü’nün organizasyonuyla ’’Dörtlü Final’’ için bugün İstanbul’dan Bakü’ye uçakla, içinde medya mensuplarının yanı sıra takımın sponsoru olan Universal’in yetkilileri ve kulüp kafilesinden oluşan bir grup geldi.
 
Fenerbahçe Kulübü’nün voleybol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Hakan Dinçay ile yönetim kurulu üyelerinden Turhan Şahin de bugün Bakü’ye gelen kafilede yer aldı.
 
Sarı-lacivertli kulübün bazı yöneticilerinin de yarın Bakü’ye gelecekleri bildirildi.
 
2009-2010 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan Dinamo Kazan takımının sporcusu Ekaterina Gamova, bu akşamki yarı final maçında sarı-lacivertli ekibe karşı mücadele etti.
 

FENERBAHÇE UNIVERSAL : 3 – DINAMO KAZAN : 1

Hakemler:  Ahti Huhtaniska (Finlandiya)- Piotr Dudek (Polonya)

Salon : Haydar Aliyev Spor Kompleksi

Fenerbahçe Universal : Naz 2, Logan Tom 10, Fabiana 10, Shashkova 13, Kim Koung 32, Eda 8, Nihan (L) (%92, exc%75), Seda Eryüz, Seda Tokatlıoğlu, Yağmur

Dinamo Kazan:  Larson 20, Babeshina, Borisenko 8, Makhno 5, Gamova 19, Moroz 8, Ulanova (%82, exc%75), Ezhova, Khrzhanovskay 2, Kuznetsova.

Setler: 17-25, 25-23, 25-17, 25-18

Süre : 102 dakika (24, 29, 23, 26)


Haberi Paylaş

Comments are closed.