Galatasaray kupanın ucundan tuttu

2012 CEV Kupası Kadınlar finali ilk maçında İtalyan Yamamay Busto Arsizio’yu İstanbul’da 3:1 mağlup eden Galatasaray, Cumartesi günü oynanacak rövanş maçı öncesi avantajlı konuma geçti.

Maça mükemmel başlayan temsilcimiz, rakibinin 4:0’da aldığı moladan etkilenmeden üstün oyununu sürdürdü ve ilk araya 8:3 önde girdi. Salona gelen binlerce taraftarıyla bütünleşen sarı kırmızılı oyuncular, rakip hücumları yüksek bloklarla durdurup İtalyan ekibine ikinci teknik molada 16:8 üstünlük sağladı. Takım kaptanı Eleonora Lo Bianco liderliğinde oyunun son bölümünü de rahat geçen Cimbom, ilk seti 25:16 kazanarak setlerde durumu 1-0 yaptı.

İlk setteki hatalarını azaltan Yamamay, ikinci sete hızlı başladı ve 2:5 öne geçti. Mola alan Galatasaray, istediği oyunu sahaya bir türlü yansıtamadı ve ilk teknik mola sonrası üst üste üç blok sayısı üreten Arsizio karşısında 5:11 geriye düştü. Skor 12:20 olduğunda herkes setin bittiğini düşünürken ayağa kalkan ekibimiz, seyircisinin inanılmaz desteğiyle rakibinin üzerine kabus gibi çöktü. Rakibinin tüm hamlelerini çaresiz kılan Cimbom, 21:21’de beraberliği yakalayıp 22:21 öne geçmesine rağmen set sonunda yaptığı basit hataların kurbanı oldu ve bu bölümü 22:25 kaybetti.

Dengeli başlayan üçüncü setin ilk teknik molasına ulaşan Galatasaray, hücumda ritmini kaybedince Busto Arsizio oyunu domine etmeye başladı ve ikinci araya 13:16 ile girdi. Mücaledeyi bırakmayan sarı kırmızılılar, 17:20’den sonra art arda sayılar kazanıp 20’de beraberliği yakaladı ve çok çekişmeli geçen son bölümde ürettiği iki blok sayısıyla seti 25:23 kazanarak durumu 2-1’e getirdi.      

İlk bölümü konuk takım 6:8 önde geçti ve aldığı iki sayıyla farkı dörde kadar çıkardı 6:10. Galatasaray iyi defans yaparak skoru 12’de eşitlediyse de konsantrasyonunu koruyamadı ve ikinci teknik molada fark tekrar açıldı 12:16. Rosir Calderon’un etkili oyunuyla setin sonlarını daha iyi oynayan Cimbom, seti 25:22, maçı da 3:1 kazanarak Cumartesi oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı.

Maçtan notlar
Bayanlar Avrupa Voleybol Konfederasyonları Birliği (CEV) Kupası Finali ilk maçında Galatasaray ile İtalyan ekibi Yamamay karşılaşırken, sarı-kırmızılı yöneticiler salonda yerlerini aldı.
 
Bu önemli karşılaşmada voleybol bayan takımını yalnız bırakmayan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’la birlikte protokol tribününden mücadeleyi takip etti.
 
Maça sarı-kırmızılı yöneticilerin ilgisi de yüksek olurken, başkan yardımcısı Adnan Öztürk, voleybol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Cibara, yönetim kurulu üyeleri Abdürrahim Albayrak, Sedat Doğan, Mete Başol, Ahmet Ocaklı, Necati Demirkol ile kulüp sportif koordinatörü Bülent Tulun salondaki yerlerini aldılar.
 
-Taraftardan büyük destek-
Galatasaray-Yamamay maçında sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarına büyük destek verdi.
 
Burhan Felek Voleybol Salonu’nu pankartlarla donatan yaklaşık 4 bin taraftar, ellerindeki dev bayrakları sallayıp tezahüratlar yaparak Galatasaray takımını destekledi.
 
Öte yandan, az sayıdaki Yamamay taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden müsabakayı takip etti.

GALATASARAY-YAMAMAY BUSTO ARSIZIO: 3-1

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Igor Porvaznik(SVK), Sinisa Isajlovic(AUT)

Galatasaray: Lo Bianco, Miletic, Nilay, Natali, Calderon, Eric, Funda(L), Derya(L), Selime, Deniz, Gökçen

Yamamay Busto Arsizio: Marcon, Bauer, Lloyd, Meijners, Dall’ora, Havlickova, Leonardi(L), Lotti, Bisconti, Havelkova, Pisani

Setler: 25-16, 22-25, 25-23, 25-22

Süre: 107 dakika (22-29-27-29)


Haberi Paylaş

Comments are closed.