Kartal, Düzce’ye de acımadı

Erkekler 2. Lig Play-Off Yarı Final 1. Grup maçında dün Final Grubu’na kalmayı garantileyen Beşiktaş ile bir üst tura yükselmek için son şansını iyi değerlendirmek isteyen Düzce Belediyesi karşı karşıya geldi. Maçtan 3-1 galip ayrılan Beşiktaş 1. Lig’e yükselecek takımlar içinde favori olduğunu bir kez daha gösterdi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Beşiktaş file üstünde etkili oldu. Üst üste yaptığı bloklarla ilk teknik molaya 8-2 önde giren siyah beyazlılar, mola dönüşü farkı açtı ve ikinci teknik molaya da 16-10 üstün girdi. İkinci teknik mola dönüşünde etkili servis atarak Beşiktaş’ı sıkıştıran Düzce Belediyesi farkı 1 sayıya kadar düşürdü ama siyah beyazlılar üst üste yaptıkları iki blokla farkı yeniden 3’e çıkardı. Son bölümlerde iki takımda seti almak için büyük çaba harcadı. Çelişmeli geçen maçta skor 21-21’de eşitlendi. Düzde 22-21 öne geçti ama mücadeleyi bırakmayan Beşiktaş seti 25-22 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci set daha çekişmeli geçti. İlk teknik molaya Beşiktaş 8-6 önde girse de ikinci teknik molayı 16-14 önde tamamladı. Karşılıklı sayılarla geçen sette 18-18’de eşitlik sağlandı. Uzayan mücadeleyi 26-24 kazanan Düzce Belediyesi oldu.

Üçüncü sete iyi başlayan Beşiktaş teknik molayı 8-5 ile geçti. Teknik mola sonrası yine sahada büyük bir çekişme vardı. 16-15 teknik molayı önde geçen Düzce Belediyesi Refik ile sayılar kazanırken, Beşiktaş’ta Hakan Akışık skor üretti.  22-22’de skora denge gelirken karşılıklı sayılarla uzayan seti 30-28 Beşiktaş kazandı.

Dördüncü yine ilk teknik molaya Beşiktaş’ın üstünlüğü ile girildi. 8-8’de Düzce beraberliği yakaladı ardından Beşiktaş yine öne geçti ama ikinci teknik molaya 16-14 önde giren Düzce Belediyesi oldu. 18-18’de sete bir kez daha eşitlik geldi. Bu sayıdan sonra üst üste blok yapan Beşiktaş seti 25-20 kazandı.

Beşiktaş bu sonuçla gruptan namağlup çıkarken, Düzce Belediyesi Bornova Anadolu Lisesi Pelenkoğlu maçının sonucunu bekleyecek. BAL eğer maçı kazanırsa final grubunda yer alacak.

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.