Finale kalan Bayanlar 2. Lig antrenörlerinin görüşleri

Yarı final gruplarında başarılı bir grafik sergileyerek final turuna kalan Bayanlar 2. Ligi ekiplerinden Sarıyer Belediye, Karayolları, Karşıyaka ve Bursa Büyükşehir Belediye takımlarının antrenörleriyle konuştuk.

6-8 Nisan tarihlerinde Eskişehir’de oynanacak olan Final turnuvası hazırlıklarını sürdüren antrenörlerin karşılaşmalar öncesi görüşleri şöyle:

 


Sarıyer Belediye Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu:

“Takımımızın yarı finallerde almış olduğu başarılı sonuç nedeni ile çok mutluyum. Hedeflerimizden birini daha gerçekleştirdik. Grubumuzdaki tüm maçları sadece tek set vererek kazanmamız ayrıca bir gurur kaynağı oldu. Bizleri çok iyi konuk eden tüm Bursa voleybol ailesine ve Bursa’ya kadar gelerek bizi destekleyen Sarıyerlilere teşekkür ediyoruz.

Yarı final öncesi söylediğim gibi turnuva oynamak çok zordur. Yarı finallerde elenen tüm takımların idareci, antrenör ve sporcularını emeklerinden dolayı kutluyorum. Seneye daha kuvvetli ve tecrübeli olarak yine buralarda olacaklarından eminim.

Şimdi sıra bu senenin A takım için son hedefine geldi. Finale kalan tüm takımların 1. Llige layık takımlar olduğunu düşünüyorum. Finallere ligdeki her iki grubun birinci ve ikincisinin kalması çok zor bir final grubunun bizi beklediğinin göstergesidir. Yine tüm takımlara öncelikle sakatlık olmadan, fair play’in her şeyin önünde olduğu başarılı bir turnuva diliyorum. Ben Sarıyerlilerin bizi Eskişehir’de de yalnız bırakmayacağından eminim ve takımıma güveniyorum. Bu zor grupta da başarı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımıza inanıyorum.”

Karayolları Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Özkan Gönülaçar:
“Takım olarak yarı finallere çok iyi hazırlandık. Sporcularımın hepsi elinden gelenin fazlasını sahaya yansıttılar, iyi mücadele ettiler ve yarı finaller de hedefimizden birine ulaştık. Bundan sonraki hedefimiz ise 1. Lige çıkmaktır ve takım olarak bunu başarabilecek kapasiteye sahibiz. Sezon başından beri çok disiplinli çalışan ve istekli bir takımım var. Özellikle sezonun son maçlarında takımımızdaki performans artışı yarı final grubunda da kendini gösterdi ve orada da çok başarılı maçlar çıkarttılar. Finallere kalan dört takımın da şanslarının eşit olduğunu düşünüyorum.

Takımımızdaki sporcuların 9 tanesi altyapımızdan yetişen genç sporcular olması ve bu sporcularla bu başarıları gerçekleştiriyor olmamızda ayrıca sevindirici bir olay. Kulüp olarak genel amacımız yetiştirdiğimiz sporcularla ligde oynamaktır. Sezon başından beri koymuş olduğumuz hedeften hiçbir zaman sapmadan mücadelemize devam ettik. Genç bir ekip olmamıza rağmen sporcularımız üzerine düşen sorumlulukları çok iyi yerine getirerek dörtlü finale kadar kalma başarısı gösterdiler. Bundan sonra da ellerinden gelenin fazlasını sahaya yansıtacaklarından hiç şüphemiz yok.

Sporcularımı da şuana kadar göstermiş oldukları mücadeleden ve istekli oyunlarından dolayı tebrik ediyorum ve devamını bekliyorum. Dörtlü finale kalan tüm sporculara ve antrenör arkadaşlarıma başarılılar diliyorum ve son olarak sakatlığın olmadığı ve zevkli bir final etabı geçirilmesini diliyorum.”

Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı Antrenörü İsmail Yengil:
“20 haftalık liderlikten sonra son aldığımız mağlubiyetle grubu ikinci sırada tamamlayıp İstanbul’da oynadığımız yarı final 1. Grubunda yer aldık. Kuvvetli bir grupta mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Ama hedefimiz buradan çıkmaktı ve bunu başardık. İyi mücadele ettik.

Bundan sonrası ise ilk ikinin içinde olacağımızı düşünüyoruz, bunun bir garantisi yok ama iyi bir takımız. Bunun için de final etabında ilk maça çok önem veriyoruz. İlk maça galibiyetle başlayıp sonrasında bunu devam ettirmek istiyoruz. Fikstürdeki maç sıralamasından da memnunuz, bizim için avantajlı olduğunu düşünüyorum. Amacımız 3’te 3 yapmak.

Kendimizi 2. Lig’de misafir olarak görüyoruz ve sezon başında beri hedefimizi tekrar 1. Lige çıkmak üzerine koyduk. Buna hepimiz inandık ve 100. yılımızda takımımızı 1. Lig’de görmek istiyoruz. Oyuncu, antrenör, idareci ve camia olarak hepimiz kenetlendik ve son etaptayız, üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Bütün takımlara saygı duyuyorum, hepsi çok iyi voleybol oynuyor ve çok kuvvetliler. Buradan herkese başarıla diliyorum. Son olarak İstanbul’da bizi yalnız bırakmayan ve tüm turnuva boyunca bizlere evimizde oynuyormuşuz gibi hissettiren taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Eskişehir’de de bizi yalnız bırakmayacaklarından eminim.”

Bursa Büyükşehir Belediye Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Emin İmen:
“Çok önemli bir lig maratonunda mücadele ettik, çok genç bir ekiple bu yola çıktık. Zaman zaman performansımız üst düzeyde oldu, zaman zaman inişli bir grafik sergiledik ve sonunda play off gruplarına lider olarak kalmayı başardık. Çok genç bir ekiple katıldığımız turnuvada önemli rakiplerle eşleştik. Grubumuzda lider olmamızın verdiği moralle müsabakaları oynadık ve oyuncularımın iyi performans sergilemesinin ardından finallere kalmayı başardık.

Amacımız Bursa Büyükşehir Belediyespor’u 1. Lig’e çıkarmaktır. Finallerde Türkiye’nin 2. Liginde mücadele eden çok önemli takımlar olacaktır. Kağıt üzerinde favori olamaz, o gün gününde olan ve iyi konsantre olan takım başarılı olup 1. Lige çıkacaktır.”

 


Haberi Paylaş

Comments are closed.