“Turnuvaya zaferle başlamamız harika”

2024 Paris Olimpiyatları C Grubu ilk maçında Japonya’yı 3-1’lik skorla geçen Japonya’da Natalia Mędrzyk ve Malwina Smarzek, karşılaşma sonrası Polonya Voleybol Federasyonu’na açıklamalarda bulundu.

Milli marşlarını duyunca rüyalarının gerçekleştiğini anladığını söyleyen Natalia Mędrzyk, “Bu maçın zor olmasını bekliyorduk ama düşündüğümden çok daha zordu. Biz daha yüksek bir takımız ama rakipler savunmada harika bir iş çıkardı. İlk eylemde puan almak çok zor olduğu için çok sabırlı olmak zorunda kaldık. Japonya’yı yenmek için başka çözümler aramak zorunda kaldık. Bence bu maçtaki bloğumuz mükemmeldi. Bu turnuvaya bir zaferle başlamamız harika. Daha da fazlasını başarmaya çalışacağız.” dedi.

Takım olarak bu maçı beklediklerini söyleyen Malwina Smarzek ise, “Hem bizim tarafımızda hem de Japon tarafında çok fazla gerginlik vardı, ama bu normal. Böylesine zor bir maçta stresi kontrol etmeyi ve Paris’te böyle bir hayali başlatmayı başardığımız için bizimle çok gurur duyuyorum. Japon kadınlarının her zaman övülmesi gereken bir özellikleri var: savınmada çok sabırlık olmaları. Oynadıkları voleyboldan, savunmalarından ve neye karşı bir saldırı gerçekleştirecekelerinden her zamana keyif alıyorlar. Onlarla oynadığınız her zaman, sonucu tersine çevirebildiklerini ve oyuna geri dönebileceklerini hatırlamalısınız.Bu ilk maçı galibiyetle atlattığımız için çok mutluyuz.” açıklamasını yaptı.

 

 

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir