“Biz burada sadece maçlara konsantreyiz”

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2024 Paris Olimpiyatları’nda Filenin Sultanları’nı desteklemek için gittiği Fransa’da Sports TV’ye açıklamalarda bulundu.

Mehmet Akif Üstündağ’ın açıklamaları şöyle

Buraya gelirken sakatlarımız oldu. İlk defa fazla kişiyle geldik. Buradan 1 kişinin eleneceği malumdu. Ve gerçekten takımla yapıcılık değil de yıkıcılık için bayağı ilgilenenleri görüyoruz. Bunları çok dikkate almıyoruz, biz işimize bakıyoruz. Eleştiriye açığız, eleştiri olabilir ama bugün bu evlatların aylardır, yıllardır mücadele verip burada bu anı yaşamak ve burada ülkesini sevindirmek için mücadele eden bir takımdaki evlatlarıma, ekibime niye eleştiri yapıyor demeyiz ama hakaret etmelerine de karşı geliriz.

Yalan yanlış haberlerle hakaret etmelerini istirham ediyorum maç öncesi. Yapacaklarsa da şahsıma yapsınlar ama evlatlarımı lütfen rahat bıraksınlar. Biz burada sadece maçlara konsantreyiz.

Hangi oyuncu çıktı, hangi oyuncu girdi buna teknik kadro karar verir. Bunun izahatına da gerek yoktur. Bu sene 12+1 sistemi geldi. Maç maç düşünebiliriz, değiştirme imkanı var. Sunulan şartları en iyi şekilde, takıma faydalı olacak şekilde kullanmak için staff da buna yoğun bir gayret sarf ediyor.

Sadece Türk Milli Takımıyla ilgilenen bir koçumuz var. Koç geçen yıldan beri takımla birlikte, hepsiyle. Buraya gelirken 14 kişi gelip 1 kişinin eleneceği belliydi. Teknik kadronun tercihiydi. Zehra’yı 1 maç daha riske etmeden +1’e alıp Beyza’yı içeride tutmayı tercih ettiler. Her ülkede bu değişiklikler olabilir, biz buraya Olimpiyat müsabakalarına geldik ama ne hikmetse neden, niçin böyle bir saldırıya maruz kalıyor bu takım çok da anlamış değilim.

Takım buraya Olimpiyatlara geldi. Olimpiyatlarda derece beklentisi yüksek olan… Daha aylar öncesinden takımda problem olduğuna dair söylenmeye başladılar, takımda hiçbir problem yok. Takım bugüne kadar olmadığı kadar birlik ve beraberlik içinde. Elinde kalem olanın kafasına göre yazıp çizebileceğini zannediyorlar.

Bizim olduğunuz yerde ne lobi olabilir ne adamcılık olabilir, ne şu olabilir ne bu olabilir. Bunlara müsade etmeyiz. Bayrağımız tektir, ülkemiz tektir, ülkemiz bizim. Biz en iyisini sahaya yansıması için mücadele ederiz. Kadronun dışında olan oyuncu da benim evladımdır, içinde olan oyuncu da benim evladımdır. Biz evlatlarda ayrım yapabilir miyiz? Yarın da başka kişilerden faydalanabiliriz, havuzumuz geniş. Ne güzel, bir taraftan da hoşuma gidiyor. Kadro zenginliği ve rekabet ortamı, bu da ayrı bir güzellik diye düşünüyorum.

Madalyasız bir sonuç bizi memnun etmez. Tokyo’da da üzülerek bir sonuç elde etmiştik, yarı finali kaçırmıştık. Çok büyük bir sürpriz mağlubiyetle 5. olduk. Takım sporlarında yine en iyi derecemiz 5.lik ile voleybol takımımızda. En iyi derece bu takımdaysa artık bunun üzerine koymamız lazım. Üç yıl geçti, bu süreçte de önce grubu sonra çeyrek finali, yarı finalde yer almak… En iyi madalya ne ise biz ona talibiz, onu almak için mücadele edeceğiz. Bu konuda da takımın isteğine, arzusuna ve inancına baktığım zaman biz bunu başaracak güçteyiz.

 

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir