VakıfBank Türkiye Kupası’na Karşıyaka galibiyetiyle başladı: 3-0





Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nin yenilgisiz lideri VakıfBank, Teledünya Türkiye Kupası Final Grubu ilk maçında İzmir temsilcisi Karşıyaka’yı 3-0 ile geçti. VakıfBank, bu sonuçla bu sezon oynadığı resmi maçların tamamanı kazanıp 30’da 30 yapmış oldu.
 
VakıfBank, Final Four’a kaldığı CEV Şampiyonlar Ligi ve Türkiye ligindeki başarılarının yanı sıra Teledünya Türkiye Kupası’nda da yoluna kayıpsız devam ediyor. Eczacıbaşı Vitra, Galatasaray Daikin ve Karşıyaka’nın yer aldığı Final Grubu maçlarına 3-0’lık Karşıyaka galibiyetiyle başlayan VakıfBank, kupaya bir adım daha yaklaştı.

Ankara’da düzenlenen Teledünya Türkiye Kupası Final Grubu ilk maçında 2. Lig temsilcisi rakibi karşısında ilk seti 25-9 ile geçen VakıfBank etkili oyununu sonraki setlerde de sürdürdü. 25-17 biten ikinci setin ardından son seti de 25-17 ile alan VakıfBank karşılaşmayı 3-0 kazandı. VakıfBank, dörtlü turnuvanın ikinci gününde Şampiyonlar Ligi Yarı Finali’ndeki  rakibi Galatasaray Daikin ile yarın karşı karşıya gelecek.

Teledünya Türkiye Kupası Finalleri’ne iyi bir başlangıç yapan VakıfBank’ın Antrenörü Giovanni Guidetti, “Bu kupa, bu yıl kazanmak istediğimiz üç kupanın ilki. Bunun için için ilk maçımızı kazanarak başlangıç yapmak bizim için önemliydi. İyi bir oyunla, güzel bir sonuç aldık. Bütün oyuncularımı kutluyorum” dedi.

Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda devam eden Teledünya Türkiye Kupası Final Grubu’nda VakıfBank’ın kalan maçlarının programı şöyle:

23 Şubat Cumartesi  15.00 :  Galatasaray Daikin – VakıfBank
24 Şubat Pazar  15.00 : VakıfBank – Eczacıbaşı Vitra

VAKIFBANK (3) – KARŞIYAKA (0)

SALON: Ankara Başkent Voleybol

HAKEMLER: Sevda Güler,  Burhan İlhan

VAKIFBANK: Tuğçe, Saori Kimura, Melis, Polen, Glinka, Ergül, Gizem-L (5), Dilek –L, Brakocevic, Güldeniz, Naz

KARŞIYAKA : Burcu, Evangelina, Pınar Motur, Büşrsa, Gizem,  Hande, Pınar Eren-L, Tuğçe, Pelin, Ayça, Filiz-L, Melisa

SETLER: 25-9, 25-17, 25-17

SÜRE:  66 dakika 

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.