Eda Erdem Parkı açıldı

Fenerbahçe Medicana ve A Millî Kadın Voleybol Takımımızın efsane kaptanı Eda Erdem’in adı Ataşehir’de bir parka verildi.

Atatürk Mahallesi’nde bulunan parkın yenileme çalışmalarını gerçekleştiren Ataşehir Belediyesi, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden düzenlenen parkı, Kaptan Eda Erdem’in ismiyle taçlandırdı.

Toplam alanı 4 bin 902 metrekare olan parkın içerisinde bulunan voleybol sahasına Eda Erdem için sürpriz bir çalışma da yapıldı. Parkta bulunan voleybol sahasındaki zemine Kaptanın ikonik pozu yerleştirildi.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in ev sahipliğindeki parkın açılış törenine Fenerbahçe SK Başkanı Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Marco Fenoglio, Takım Menajeri Pelin Çelik, Kaptan Eda Erdem, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Millî Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli ve taraftarlar katıldı.

Törende Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Millî Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, Fenerbahçe Medicana ve A Millî Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik ile Kaptan Eda Erdem birer konuşma yaptı.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel: Sevgili kaptanım, adınızı bu parka vermekten onur duyuyoruz. Eda’nın mücadeleci ruhu bu parkta her zaman var olacak

Açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Sanatın ve gençliğin enerjisiyle Ataşehirimiz için tarihe geçecek bir açılış yapıyoruz. Çok mutluyuz. A Millî Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takımı Kaptanı, Türkiye’nin gururu sevgili Eda Erdem’in adını taşıyan parkımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu heyecanı anlamlı kılan bir diğer nokta da sevgili Eda Erdem’in Ataşehir’de yaşaması. Eda Erdem sadece başarılı bir sporcu değil, tüm gençlere örnek olan çalışkanlığıyla ülkemize defalarca gurur yaşatan bir lider. Bugün Eda Hanımdan aldıkları ilhamla spor yapan bütün Ataşehirli gençlere bu parkı armağan ediyoruz. 17 mahallemize sık ziyaretlerde bulunuyorum. Özellikle genç kızlarımız bizden daha çok voleybol sahası istiyorlar. Bu isteğin gerçekleşmesine katkı sunan öncelikle sporcularımıza, sonra Fenerbahçe gibi voleybola yatırım yapan kulüplerimize, başta Sayın Başkanımız Ali Koç’a ve Federasyon Başkanımız Akif Üstündağ’a çok teşekkür ediyorum. Türkiye voleybolda bir marka haline geliyor ve gençlerimiz bizden voleybol oynayacakları açık ve kapalı salonlar istiyorlar. Bu da bizim için büyük bir mutluluk.

Eda Hanımın mücadeleci ruhu bu parkta her zaman var olacak. Gençlerimiz burada hayallerini gerçeğe dönüştürecek. Bizim için en büyük mutluluk bu. Ataşehir Belediyesi olarak gençlerin hayallerine ortak olmak istiyoruz. Daha çok çocuk, daha çok genç spor yapsın, sanatla ilgilensin ama en önemlisi kendilerini rahatça ifade etsinler hayaller kursunlar. Biz de bu hayallere ortak olalım istiyoruz. Umarım Eda Hanımın azmi ve kararlılığı bu sahalarda spor yapan her gencimize ilham kaynağı olsun.

Gençler, bu park sizin. Burada sadece spor yapmayacaksınız, kendi başarı hikâyelerinizi yazacaksınız, Eda Erdem gibi zorlukların üstesinden gelip büyük zaferlere imza atacaksınız. Ben size çok inanıyorum.

Sevgili kaptanım, adınızı bu parka vermekten onur duyuyoruz. Gençlerimize rol model olduğunuz, özellikle genç kızlarımızı yüreklendirdiğiniz, örnek olduğunuz ve ülkemizi başarıyla temsil ettiğiniz için, bayrağımızı birçok kez göndere çektirdiğiniz için Ataşehirlilerin büyük bir teşekkürünü iletiyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Bu parka evladımızın, gururumuzun, Eda Erdem isminin verilmesi bizi son derece mutlu etmiş, gururlandırmıştır

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Bu güzel, anlamlı günde sizle birlikte olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Bu parka evladımızın, gururumuzun, ülkesi için her şeyi yapan, gecesini gündüzüne katan, Türk voleybolunun dünyada önemli noktalara gelmesinde liderlik yapan, yıllarını veren Eda Erdem isminin verilmesi bizi son derece mutlu etmiş, gururlandırmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı, uğurlu olsun.

İstanbul’da bugün takım sayımız 2200 oldu. Bu bir rekor. Ama salon ihtiyacımız var. Umarım en kısa sürede de böyle kapalı spor salonunun açılışını yapmanın gururunu yaşarız.” şeklinde konuştu.

Türkiye A Millî Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli: Eda’yla gurur duyuyorum

A Millî Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, “Türkiye’de olmak benim için çok keyifli. Eda için burada olmak çok büyük bir onur ve gurur. Bu, Eda için küçük bir hediye belki ama aslında Türkiye’de yaşayan tüm kız çocukları için, spora gönül vermiş tüm gençler için bir hediye. Eda çok iyi bir profesyonel, çok iyi bir oyuncu ve kaptan. Çok iyi bir örnek ve rol model. Eğer ileride profesyonel bir oyuncu için rol model kimdir diye bir örnek vermem gerekirse Eda Erdem ismi bu örneklerin en başında geliyor. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Eda’yla gurur duyuyorum.” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik: Umarım Eda’nın ismiyle bu parkta nice Edalar, nice voleybolcular, nice küçük çocuklar hayallerinin peşinde koşarlar

Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takımı Menajeri Pelin Çelik, “Eda’nın eski bir takım arkadaşı, Fenerbahçe Medicana ve A Millî Kadın Voleybol Takımımızın Takım Menajeri olarak Eda’nın sahip olduğu her şeyi fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Gerek profesyonelliği gerek oyunculuğu gerek kişiliğiyle kız çocuklarımıza ve Türk sporuna bir örnek teşkil ediyor. Onunla çalışıyor olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Umarım Eda’nın ismiyle bu parkta nice Edalar, nice voleybolcular, nice küçük çocuklar hayallerinin peşinde koşarlar ve Eda gibi hayallerine ulaşırlar.” ifadelerini kullandı.

Kaptan Eda Erdem: Adımın bu parka verilmesi benim için tarif edilemez bir gurur kaynağı

Törende son olarak söz alan Kaptan Eda Erdem ise şu şekilde konuştu:
“Bugün burada benim adımı taşıyan bu güzel parkın açılışında sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyorum. 16 yıldır yaşadığım, dönüşümüne, gelişimine tanıklık ettiğim, bir parçası olduğum Ataşehir ilçesinde hem de Atatürk Mahallesinde böyle bir parkın var olması ve adımın bu parka verilmesi benim için tarif edilemez bir gurur kaynağı.

Parklar gençlerin ve çocukların spor yaparak geleceğe hazırlandığı, komşuların sosyalleştiği önemli buluşma noktalarıdır. Umuyorum bu park da Ataşehir için özellikle gençlerimiz ve voleybolseverler için böyle olacak ve sporun birleştirici gücünü en iyi şekilde yansıtacak.

Bu sahalarda yeni nesiller bir araya geldiğinde takım olmayı ve ortak hedefler uğruna mücadele etmeyi öğrenecekler. Burada ayrışmayı değil birliği ve beraberliği seçerek takım arkadaşlarına sarılacaklar. Bizler de spor sevgisini yeni nesillere aşılayacağız, bu sevgi onlara hayatı, paylaşmayı ve ‘ben’ değil, ‘biz’ demeyi öğretecek.

Yetişen bu yeni nesil kazandıkları motivasyonla ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak. Bugün burada olan herkese, başta bu projeyi hayata geçiren ve emeği geçenlere verdiğiniz değer ve gösterdiğiniz minnet için çok teşekkür ederim. Parkımızın Ataşehir’e ve İstanbul’a hayırlı olmasını diliyor ve herkesin burada güzel anılar biriktirmesini temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle parkın açılışı gerçekleştirildi ve hediye takdiminde bulunuldu.

Taraftarlar ve öğrenciler açılış töreninde Başkan Ali Y. Koç ve Kaptan Eda Erdem’e yoğun ilgi gösterdi.

Tören, fotoğraf çekimi ve parkın gezilmesiyle sona erdi. Kaptanımız resminin yer aldığı voleybol sahasında öğrencilerle yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafları çektirdi.

Haberi Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir