Liselerde Türkiye finalistleri belli oldu





Türkiye Liseler  yarı final grup karşılaşmaları 25 Şubat-01 Mart 2013 tarihleri arasında Karaman, Tekirdağ, Sinop ve Uşak illerinde yapıldı.

Dört ayrı ilde gerçekleşen Bayan Liseler arası karşılaşmalarında 3 Ankara takımı da Türkiye Finallerindeki 8 takım arasına yükseldi.

Finalistler; Ankara’dan Başkent Üniversitesi Ayşe Abla Okulları, Özel Çankaya Doğa Anadolu Lisesi, TVF Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi. İstanbul’dan Özel Bostancı Doğa Koleji,Kültür 2000 Koleji,Özel Koza Kolleji.Özel Toros Lisesi (Mersin),Özel Bahçeşehir Kolleji (Bursa) oldu.

Türkiye finalleri 17-21 Nisan tarihleri arasında Bolu’da yapılacak.

Tekirdağ gurubundan Zonguldak, Kırıkkale, Sakarya İl birincilerini ve İstanbul’un güçlü temsilcisi Özel Bayrampaşa Tuna Kolejini yenen Başkent Üniversitesi (B.Ü.) Özel Ayşe Abla Okulları ilk defa katıldıkları şampiyonada yenilgisiz olarak Türkiye Finalisti olma başarısını gösterdi.

B.Ü. Özel Ayşe Abla Okulları Antrenörü Hüseyin Doğanyüz ‘’Başkent takımlarının her zaman güçlü olduğunu ve madalya şanslarının yüksek olduğunu’’ belirtti. Doğanyüz ‘’Şampiyonanın en genç ancak dinamik takımıyız.Türkiye finallerine ilk kez katılıyoruz, takım olarak deneyim kazanacağız. Finallerde yaşca bizden büyük, Liglerde oyuncusu olan takımlara karşı daha önce olduğu gibi ciddi mücadele vereceğiz. Amacımız Şampiyonada sadece kupa değil,üst düzey maçlar çıkarıp, Türk Voleyboluna ”Lider oyuncu” yetiştirmektir.’’ dedi.

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.