Halkbank gururlu, Başkent ilgisiz





Gururun, kupanın ve en önemlisi başarının mimarı Halkbank.
Yıllar sonra başarıya aç başkente çok önemli bir kupa kazandıran Mavi, Beyazlılar Türk voleybol tarihine de ismini altın harflerle yazdırma başarısını gösterdi.
Yıllardır Türk voleyboluna yaptığı katkı, oluşturduğu kadro yadsınamaz.  Ancak yeteri kadar Ankaralı sporseverlerden destek bulamıyor. Kupanın birçok ayağında salondaki yerimi aldım ancak başkentin bürokrasisi ve yöneticileri aynı hassasiyeti göstermedi.

İşi sadece protokol olan Ankara Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı bir futbol maçı olsa koşa koşa boy gösterme yarışına girerlerdi. Hele hele partilerin Ankara milletvekillerinin ilgisizliği zaten dillerden düşmemekte. Ne diyelim amatör branşlar futbolun hep gölgesinde..

GÖREVİ TANIMLANAMADI
Bazı insanların elinden birçok iş gelir. Eli her işe yatkındır. Erol Ünal Karabıyık döneminin yıldızlarından olan ve hakemlikte en üst yerde bulunan Aziz Yener’in Voleybol Federasyonu’ndaki görev tanımını ben bilmiyorum. Bazen bir organizasyonun sorumlusu, bazen önemli bir maçın hakemi olabiliyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Ankara’da organize edilen Bayanlar Teledünya Türkiye Kupası final müsabakasının baş hakemi olan Aziz Yener, görevi biter bitmez üstüne bir eşofman üstü giyerek kupa organizasyonunu komuta etti. Yener’in sanki bu işleri yapacak başka birisi yokmuş gibi müsabaka biter bitmez farklı bir görev ile karşımıza çıkması bana manasız geldi.

Bu da yetmedi sayın Yener’i Halkbank’ın kupa organizasyonunda gördük. Elinde dosyalarla organizasyonu komuta etmeye çalışan hakem dostumuz bir yandan da basını hizaya getirmeye çalışması beni çok rahatsız etti. Kerameti kendinden menkul organizatör hakemimizin Şampiyonlar Liginde organizasyonda görev almasını bekliyorum. İstanbullu meslektaşlarıma kolay gelsin…

Bülent KARADAŞ

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.