Plaj Voleybolu Türkiye Serisi





Türkiye Voleybol Federasyonu olarak 2013 yılında Profesyonel Plaj Voleybolu Türkiye Kupası Serisi (TVF Pro Beach Volley Tour) ve TVF Plaj Voleybolu Şehir Ligleri (TVF Pro Beach Volley – City Leagues) düzenlemek üzere hazırlıklar başlandı.

Hazırlıklar Voleybol Federasyonu sitesinden şöyle duyuruldu: “Yurt çapında ses getirecek ve onbinlerce kişiye doğrudan, milyonlarca kişiye de televizyon yayınları ile ulaşacak olan Türkiye Kupası serimiz, etaplar halinde Türkiye´nin değişik bölgelerinde  yapılacaktır. Sayısı ve yerleri daha sonra açıklanacaktır. Amacımız 2`ye 2 oynanan kum/plaj voleybolunun yaz sezonunda hak ettiği popülerliğini geri kazandırarak, yurt çapında tabana yayılması ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek takımlarımızın ortaya çıkartılmasıdır. Aynı zamanda salon voleyboluna da seyirci kazandıracak çalışmaların yapılacağı yaz organizasyonlarımız ile hedefimiz elemelerden geçerek 2016 Olimpiyatlarına kalma başarısını göstermek ve 2020 Olimpiyatlarında podyumda yer alarak ülkemize madalya kazandırmaktır.
 
Bu amaçlar ile düzenleyeceğimiz Türkiye Kupası Serimiz ve Şehir Liglerimiz öncelikle voleybol kulüplerimizin katılımına açık olacaktır. Spor kulüplerimizin yanı sıra, sponsor firma ya da yaşadıkları il/ilçe/köy/mahalle adına da,  isteyen herkes lisans çıkartarak bu organizasyonlara katılabilecektir. Hem yaş hem de seviye kategorileri olacaktır. Diğer tüm ayrıntılar, organizasyonlara katılım yaz programının açıklanması ile duyurulacaktır.
 
Voleybol il temsilcilerimiz aracılığıyla yaptığımız ilk tespitlere göre belli bölgeler Türkiye Serisine ev sahipliği yapmak istediklerini belirtmişler ve bunların bir kısmı uygun görülmüştür. Türkiye Kupası Serimizin hangi bölgelerde yapılacağı ve Plaj Voleybolu Şehir Liglerimizin takvimi, yeni plaj voleybolu internet sitemizle birlikte çok yakında yayınlanacaktır. Bu zaman zarfı içerisinde Türkiye Kupası serimize ve/veya şehir liglerimize ev sahipliği yapmak isteyen illerin programda kalan boşlukları doldurmak için acilen federasyonumuzun plaj voleybolu departmanına başvurmaları gerekmektedir.”
 



Haberi Paylaş

Comments are closed.