VakıfBank kaldığı yerden yenilgisiz devam ediyor





2012-13 sezonunda oynadığı tüm resmi maçları kazanan ve müzesine iki kupa götüren VakıfBank, Türkiye Ligi Play Off maçlarına da galibiyetle başladı. Acıbadem Bayanlar Ligi Play Off ilk maçında Sarıyer Belediyesi’ni 3-0 ile geçen VakıfBank, yenilgisizlik rekorunu 41 maça yükseltti.

VakıfBank, normal sezonun son haftasında deplasmanda mağlup ettiği Sarıyer’i play off ilk tur ilk maçında da mağlup ederek yarı final için avantaj yakaladı. Normal sezonda oynadığı 22 maçı da kazanan ve play off etabına da galibiyetle başlayan sarı-siyahlılar, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluklarının ardından Türkiye Ligi’de de yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Üç maçlık eleme turları üzerinden oynanan ve iki maç kazananın yarı finale yükseleceği turun ilk maçında Sarıyer Belediyesi karşısında VakıfBank, geniş kadrosu ve oyuncu kalitesiyle skora ulaştı. VakıfBank, ligin normal sezonunun son haftasında da yendiği rakibi karşısındaki ilk seti 25-8 ile geçti. İkinci seti de Polen Uslupehlivan’ın etkili oyunuyla 25-11 alan VakıfBank, son seti de 25-12 kazanarak skoru belirledi: 3-0

Play off ilk maçında VakıfBank’ın en etkili oyuncuları 16 sayı ile Polen Uslupehlivan oldu. Maçın sonucu belirleyen bir başka VakıfBank oyuncusu ise başarılı oyunuylu Glinka Malgorzata (14 sayı) oldu. Rakibine set vermeden sonuca ulaşan VakıfBank, Sarıyer Belediyesi ile ikinci maçını 8 Nisan Pazartesi günü saat 12:30’da yine Burhan Felek Spor Salonu’nda oynayacak. VakıfBank bu maçtan da galibiyetle ayrılıdığı takdirde Acıbadem Bayanlar Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe-Bursa Büyükşehir Belediyesi eşleşmesinde tur atlayan takımla yarı finalde karşılaşacak.

Sarıyer Belediyesi galibiyetiyle bir hedefi daha aştıklarını söyleyen VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti maç sonrası şunları söyledi: “Play off etabına iyi başlamak çok önemliydi. Ligde bugüne kadar kazandığımız maçların anlamlı olabilmesi için bundan sonra da kazanmaya devam etmeliyiz. Şu ana kadar iki kupa kazandık ve üçüncü kupayı da kazanmak istiyoruz. Şimdi önümüzde bir Sarıyer maçı daha var. Tüm çalışma ve konsantrasyonumuz bu tur üzerine yoğunlaştı. Şampiyonluk hedefine ulaşmak için öncelikle bu turu geçmek ve sonraki rakibimize hazırlanmak istiyoruz.”
 



Haberi Paylaş

Comments are closed.