VakıfBank play-off’ta yarı finale yükseldi





VakıfBank, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi Play Off ilk tur ikinci maçında Sarıyer Belediyesi’ni 3-0 ile geçerek sezondaki 42. galibiyetini aldı ve seriyi 2-0’a taşıdı. Bu sonuç ile Play Off Yarı Finali’ne yükselen VakıfBank, bu turda Fenerbahçe – Bursa Büyükşehir Belediyesi eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

VakıfBank, Türkiye Ligi Play Off ilk tur ikinci maçında Sarıyer’i bir kez daha mağlup ederek seride 2-0’ı buldu ve yarı finale yükselmeyi başardı. Normal sezonda oynadığı 22 maçı da kazanan ve play off etabında da iki galibiyet alan sarı-siyahlılar, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluklarının ardından Türkiye Ligi’de de yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Üç maç üzerinden oynanan ve iki maç kazanan tarafın yarı finale yükseleceği ilk turun ikinci maçında Sarıyer Belediyesi karşısında VakıfBank, geniş kadrosu ve oyuncu kalitesiyle bir kez daha galibiyete ulaştı. VakıfBank, serinin ilk maçında da yendiği rakibi karşısındaki ilk seti 25-19 ile geçti. İkinci seti de Kimura Saori’nin etkili oyunuyla 25-19 alan VakıfBank, son seti de 25-16 kazanarak skoru belirledi: 3-0

Play off ikinci maçında VakıfBank’ın en etkili oyuncusu Jovan Brakocevic (13 sayı) ile Bahar Toksoy (11 sayı) oldu. Maçın sonucunu belirleyen bir başka VakıfBank oyuncusu ise başarılı oyunuyla Kimura Saori (10 sayı) oldu. Rakibine set vermeden sonuca ulaşan VakıfBank, çeyrek finalde Fenerbahçe – Bursa Büyükşehir Belediye serisinin galibiyle karşılaşacak. Seride Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü bulunuyor.

Sarıyer Belediyesi‘ni 2-0’la geçerek yarı finale yükseldiklerini ve bir hedefi daha aştıklarını dile getiren VakıfBank’ın Antrenörü Giovanni Guidetti maç sonrası şunları söyledi: “Play off etabına iyi başlayarak yarı finale yükselmeyi başardık. Bu turu hızlı geçmek bizim için önemliydi. Sarıyer’i de bu sezonki performansından dolayı tebrik ediyorum. Lige yeni yükselmiş ve ciddi sakatlıklarla güç kaybetmiş olmalarına rağmen play off oynamayı başardılar. Biz de bu sezon şu ana kadar iki kupa kazandık ama  en çok istediğimiz kupaya, lig şampiyonluğuna henüz ulaşmadık.  Lig şampiyonluğunu çok istiyoruz. Bunun için de aynı tempoda çalışmaya ve formumuzu korumaya devam etmeliyiz. Oyuncularım da bunun bilincinde. Umarım sezonu başladığımız gibi güzel bir şekilde bitirebiliriz.”

İstatistik…

VAKIFBANK: 3 – SARIYER BELEDİYESİ: 0

SALON: TVF Burhan Felek

HAKEMLER: Nurper Özbar- Hasan Öztürk

VAKIFBANK: Saori (10), Melis (5), Brakocevic (13), Güldeniz (9), Bahar (11), Naz (3), Gizem (L), Gözde, Polen (2), Tuğçe, Ergül (2)
 
SARIYER BELEDİYESİ: Cansu (6), Emel (5), Ezgi, Ortiz (10), İkbal (9), Ashley (8), Serpil (L), Aslıhan, Banu (3)

SETLER: 25-19, 25-19, 25-16

SÜRE: 68 Dk. (23- 23- 22)
 

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.