Avrupa üçüncüsü Yıldız Kızlarımız yurda döndü





Sırbistan ve Karadağ´ın 29 Mart-7 Nisan tarihleri arasında ortaklaşa düzenledikleri Avrupa Şampiyonası finallerinde yarışan ve Avrupa üçüncüsü olan Yıldız Kız Milli Takım kafilemizi İstanbul´a inişinde, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşi karşıladı.

Yıldız Kızlarımıza kırmızı-beyaz çiçek vererek karşılayan Ekşi, sporcuları tek tek tebrik ederek, bu gururu yaşattıkları için tüm Türkiye adına teşekkür etti. Ekşi,”Bu gururu bizlere yaşattığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Turnuva boyunca bize çok iyi oynayan bir yıldız milli takım izlettiniz. Hepinizi alınlarınızdan öpüyorum, bu ülkeye ve bizlere daha nice başarılar yaşatacağınızdan eminim” dedi.

Kupalarını Başkan Vekili Mustafa Ekşi´ye veren Kaptan Arelya Karasoy, “İlk kez yurt dışındaki bir organizasyonda böyle bir başarı aldık. Oraya giderken hedefimiz finaldi, elimizden gelenin en iyisini yaptık. Ülkemizi iyi bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki hedeflerimiz de hep en yükseğe olacaktır. Bu takım ile olimpiyat şampiyonluğu da kazanmak istiyoruz. Tüm Türkiye´nin bize inanmasını ve yürekten desteklemesini bekliyoruz” dedi.

Talihsiz bir mağlubiyet alarak, namağlup sürdürdükleri şampiyonada üçüncü olduklarını belirten Yıldız Kız Milli Takım Antrenörümüz Şahin Çatma ise, ” Oraya giderken hedefimiz tabii ki finaldi. Ancak talihsiz bir Polonya mağlubiyeti aldık. Turnuvada tek maç kaybetmemize rağmen üçüncü olduk. Yurtdışında düzenlenen bir şampiyonada alınan en iyi başarı bu. Kızlarımız takım olma adına büyük yol kat etti. Ben, kızların ligde oynadıkları takımların antrenörlerine de çok teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bütün bir sezon kızları hazırlıyor ve ben de burada onları oynatıyorum. Son olarak, takımımı tebrik ediyorum ve Türk halkının onlara daha nice başarılar yaşatacağımıza inanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Şampiyona süresince takımımızın yanında olan Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar ise, “Çok iyi bir jenerasyona sahip olduğumuzu düşünüyorum. Teknik beceri olarak turnuvadaki bütün takımları yenebilecek güçteydik ve üçüncülük gibi ülke voleybolumuz için çok önemli bir başarı elde ettik. Tabii ki hedefimiz şampiyonluktu, fakat yurtdışında düzenlenen bir Avrupa Şampiyonası oynamak farklı bir tecrübe gerektiriyor. Bu turnuvanın ardından, takım olarak geliştirmemiz gereken yönlerimizi daha iyi tespit etmiş olduk. 26 Temmuz´da Tayland´da Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası var, en kısa sürede bu takım tekrar dünya şampiyonasına hazırlanmaya başlayacak. Burada elde ettikleri başarı ve deneyimden orada çok yararlanacaklarını düşünüyorum. “dedi.

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.