VakıfBank bir adım önde





Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play off yarı final maçında Fenerbahçe’ye konuk olan VakıfBank, rakibini 3-1 mağlup ederek avantaj sağladı. Burhan Felek Voleybol Salonunda oynanan karşılaşmanın setleri 31-29, 19-25, 17-25 ve 17-25 sonuçlandı.

İki takım 14 Nisan Pazar günü Burhan Felek Voleybol Salonunda 14.00’da bir kez daha karşılaşacak. VakıfBank kazanırsa finale çıkacak, Fenerbahçe’nin kazanması durumunda ise finale çıkacak ekip 3.maçında sonucunda belli olacak.

VakıfBank, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi Play Off yarı finali ilk maçında Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederek seride 1-0 öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe karşısında üstün bir oyunla galip gelen VakıfBank, bu sonuçla galibiyet serisini 43 maça çıkarmayı başardı.

Burhan Felek Spor Salonu’nda karşılaştığı rakibi Fenerbahçe’yi 3-1 ile geçen VakıfBank, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi Play Off yarı finalinde 1-0 öne geçerek final için avantaj yakaladı. Play Off ilk turunda Sarıyer Belediyesi’ni 2-0’la geçen sarı siyahlılar, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluklarının ardından Türkiye Ligi’nde de yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Fenerbahçe müsabakanın çekişmeli geçen ilk setini 31-29 alarak setlerde 1-0’ı buldu. Rakibi karşısında ikinci  seti ise 25-19 ile geçen VakıfBank, sonraki setlerde de üstünlüğünü korudu. Üçüncü sette  sette 25-17’lik bir skor elde eden VakıfBank, dördüncü sete de hızlı başladı. Bu sette de diğer setlerde olduğu gibi oyuna ağırlığını koyan Gözde Sonsırma ve Jovana Brakocevic oldu. Son seti de 25-17ile alan VakıfBank skoru belirledi: 3-1.

Sarı siyahlılar, Play Off’un yarı finalinde galibiyete Gözde Sonsırma’nın 19 sayısıyla ulaştı. Onu takip eden oyuncular ise 17 sayıyla Jovana Brakocevic ve 16 sayıyla Glinka oldu. VakıfBank, bu sonuçla Acıbadem Bayanlar Türkiye Ligi Play Off’larında 3. maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı. VakıfBank’ın final yolundaki rakibi Eczacıbaşı – Galatasaray serisinin kazananı olacak.

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti maç sonrası takımını kutlayarak, “Fenerbahçe gibi zorlu bir rakip karşısında güzel bir oyunla galip gelen takımımı kutluyorum. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyerek bu kupayı ne kadar çok istediğimizi gösterdik. Sene başında hedeflediğimiz üç kupanın ikisini almayı başardık ve en çok istediğimiz lig kupasında da emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Ancak bunun için önce ikinci maçı kazanarak finale yükselmek zorundayız. Pazar günkü maçın çok daha zor geçeceğinin farkındayız. Ancak oyuncularımın ikinci maçta da  konsantrasyon ve formlarını koruyacaklarına inanıyorum” dedi.

İstatistik…

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.