VakıfBank finalde





Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play off yarı final ikinci maçında VakıfBank ile Fenerbahçe Burhan Felek Voleybol Salonunda karşı karşıya geldi. Rahat geçen maçı 3-0 kazanan VakıfBank, finale yükselen ilk takım oldu.

Kaybedeceği maçın sezonun son müsabakası olduğunu bilerek maça başlayan Fenerbahçe, Koreli yıldızı Yeon Koung Kim’in sayılarıyla bir anda 2:7 öne geçti, ancak yenilgisiz Vakıfbank çok çabuk toparlandı ve rakibini 12’de yakaladı. İkinci teknik molayı 16:15 önde geçen son Avrupa Şampiyonu, bireysel performanslarının üst düzeye çıkmasıyla seti 25:21 kazanarak durumu 1-0 yaptı.

İlk setin kopyası gibi geçen ikinci sette konuk Fenerbahçe 1:6 öne geçti, Vakıfbank çabuk bir dönüşle skoru eşitledi 6:6, setin ortalarında tempo yükselten ev sahibi takım rakibine kolay şansı tanımadı ve bu bölümü de 25:20 kazandı.

İlk iki setin aksine üçüncü sete iyi başlayan Vakıfbank, ilk arayı 8:6 önde geçtikten sonra üstünlüğünü daha da arttırarak ikinci teknik molaya 16:10’luk skorla ulaştı. Seti 25:12 kazanan sarı siyahlı ekip, Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek finaldeki ilk takım olduğunu ilan etti.

Sarı siyahlıların hücumda en etkili ismi 19 sayıyla takım kaptanı Gözde Sonsırma oldu. Onu takip eden oyuncular ise 10 sayıyla Glinka ve 7 sayıyla Brakocevic oldu. VakıfBank, bu sonuçla Acıbadem Bayanlar Türkiye Ligi Play Off’larında 4. maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı. VakıfBank finalde Eczacıbaşı – Galatasaray serisinin galibi ile karşılaşacak.

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti maç sonrası takımını kutlayarak, “Fenerbahçe gibi zorlu bir rakip karşısında iki maçı da kazanarak finale yükselmek mutluluk verici, bu galibiyetten dolayı takımımı kutluyorum. Fenerbahçe, sadece ligimizin değil Avrupa’nın da en iyi takımlarından biri. Böylesi bir takımı elemek bizi ayrıca mutlu ediyor. Sene başında hedeflediğimiz üç kupanın ikisini almayı başardık ve en çok istediğimiz lig kupasına da üç maç uzaktayız. Bundan sonra tüm enerjimizi final için harcayarak 3 yıldır finalde kaybettiğimiz lig şampiyonluğunu kazanmayı istiyoruz. Tabi öncelikle ilk maça odaklanmamız gerekiyor. Final serisinin çok daha zor geçeceğinin farkındayız. Ancak oyuncularımın final serisinde de konsantrasyon ve formlarını koruyacaklarına inanıyorum” dedi.
 

VAKIFBANK-FENERBAHÇE: 3-0

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Ozan Sarıkaya, Tayfun Şener

Vakıfbank: Gözde, Bahar, Brakocevic, Glinka, Fürst, Naz, Gizem(L), Güldeniz, Tuğçe, Ergül, Polen

Fenerbahçe: Berg, Elif B, Gökçen, Seda, Kim, İpek, Merve(L), Elif Ö, Nihan, Meryem, Nilay

Setler: 25-21, 25-20, 25-12

Süre: 69 dakika (24-23-22)

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.