Çekişmeli maçı kazanan Vakıfbank seriyi 2-0 yaptı





Final serisinin ikinci maçı Eczacıbaşı Vitra’nın ev sahipliğinde oynanırken Burhan Felek’teki mücadeleyi 3-2 Vakıfbank kazandı ve seride durumu 2-0 yaptı. Tecrübeli rakibi karşısında bu sezonki yedinci galibiyetini alan sarı siyahlılar, bu sonuçla  galibiyet serisini de 46 maça yükseltti.

Neslihan Darnel’in hücum ve servisten ürettiği spektaküler sayılarla ilk teknik molayı 8:7 önde geçerek sonrasında farkı daha da açan (13:9) Eczacıbaşı Vitra, favori rakibi karşısında basit hata yapmayarak skoru 19:14’e getirmeyi başardı. Etkili bloklarla oyuna geri gönen Vakıfbank, 20:18’de mola alan rakibine karşı daha fazla ayakta kalamadı ve seti ev sahibi turuncu beyazlılar 25:21 kazandı.

İlk sette sahada son derece etkisiz görünen Sırp yıldızı Jovana Brakocevic’in kendine gelmesiyle canlanan Vakıfbank, 3:6 öne geçtikten sonra bir daha arkasına bakmadı. 11:16 geçilen ikinci teknik molanın ardından Bahar Toksoy’un sayılarıyla farkı daha da açan konuk ekip seti 16:25 kazandı ve setlerde durumu eşitledi.

Bir önceki sette olduğu gibi bu bölüme de hızlı başlayan konuk ekip, rakibine aynı skorda bir mola daha aldırdı 3:6. Peş peşe ürettiği sayılarla rakibini 6’da yakalayan Eczacıbaşı Vitra, hücumda top öldüremeyince ilk araya Vakıfbank önde girdi 6:8. Bu andan itibaren ritmini bulan sarı siyahlılar, rakibine nefes dahi aldırmazken ikinci teknik molayı 11:16 geçen son Avrupa Şampiyonu, seti 14:25 kazanarak maçta üstünlüğü ele geçirdi 1-2.

Dördüncü sette Vakıfbank maç için oynarken Eczacıbaşı bir çıkış arıyordu. İyi başlayarak 6:2 üstünlüğü ele geçiren ev sahibi takım, ilk araya da önde girdi 8:5. Tempoyu yükselterek rakibini 12’de yakalayan Vakıfbank, yaptığı basit hataları azaltamayınca Eczacıbaşı ikinci araya da önde girmeyi başardı 16:15. konuk takım toparlanarak 21:19 öne geçti fakat turuncu beyazlıların rakibini yakalaması çok uzun sürmedi ve setin sonu müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Her iki takımın da set için defalarca servis kullandığı son anlarda Malgorzata Glinka ve Jovana Brakocevic ile üst üste iki hücum hatası yapan Vakıfbank, seti adeta rakibine hediye ederek maçı kazanma şansını tie break setine bıraktı.

Final setinin başlarında Eczacıbaşı’nın üstünlüğü göze çarparken 6:3’ten sonra toparlanan konuk takım saha değişimine 7:8 önde girdi. Önceki sette olduğu gibi inanılmaz bir mücadelenin sergilendiği bölümde ev sahibi takım maç için servis kullandı 14:13. Ancak bu tarz anlar için daha kapasiteli oyunculara sahip olan Vakıfbank seti 14:16, maçı da 2-3  kazanarak seriyi 2-0’a taşıdı.

Bu sezon Eczacıbaşı Vitra’yı yedi maçta da  mağlup eden sarı siyahlıların hücumda en etkili ismi 24  sayıyla oynayan kaptan Gözde olurken, 18 sayıyla Glinka ve 14 sayıyla Brakocevic galibiyette önemli rol oynadı. VakıfBank orta oyuncularından da toplam 8 blok sayısıyla önemli bir katkı aldı. VakıfBank, bu sonuçla 3 yıldır finalde kaybettiği Türkiye Şampiyonluğu’na bir adım daha yaklaştı. Final serisinin üçüncü maçı 22 Nisan Pazartesi günü saat 19:30’da Burhan Felek’te oynanacak ve VakıfBank, bu karşılaşmayı kazandığı takdirde tarihindeki yedinci lig şampiyonluğuna ulaşacak.

Maç sonrasında takımını kutlayan VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti, “Finalin ikinci maçını da kazandığımız için mutluyuz. Ancak kazanmamız gereken bir maç daha var ve bu maç, bu sezonki en önemli sınavımız olacak.  Henüz şampiyon olmadık, rakibimizin gücünün de farkındayız. Bu kadar yaklaştığımız şampiyonluğu kaybetmemek için konsantrasyonumuzu korumalıyız. Oyuncularım da bunun bilincinde ve mutlu sona ulaşacağımızdan şüphem yok, onlara güveniyorum” dedi.
 

ECZACIBAŞI VİTRA – VAKIFBANK: 2-3

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Bayram Dikmentepe, Erol Akbulut

Eczacıbaşı Vitra: Büşra, Neslihan, Usic, Poljak, Asuman, Esra, Gülden(L), Özge, Shaskova, Gözde

Vakıfbank: Gözde, Bahar, Brakocevic, Glinka, Fürst, Naz, Gizem(L), Polen, Güldeniz, Tuğçe, Melis

Setler: 25-21, 16-25, 14-25, 34-32, 14-16

Süre: 127 dakika (27-23-23-37-17)

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.