Anlamlı günün anlamlı şampiyonları





Uluslararası Spor Değişim Programı, Türkiye Ulusal Voleybol Şampiyonası finali, Ankara’da, Başkent Voleybol Salonunda yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Voleybol Federasyonu ile Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın işbirliğinde yapılan organizasyon, erkek ve kızlar finali ile sona erdi.
Bu anlamlı turnuvaya katılan takımlar, korunma ve bakım altında bulunan çocuklardan oluştu. Seçmeler boyunca 410 çocuk, 32 ildeki 22 erkek ve 19 kız takımının forması altında yarıştı.
Seçmelerin ardından erkeklerde İstanbul ve Amasya, kızlarda da Düzce ve Kilis finale çıktı. 
23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk getirilen final karşılaşmalarında İstanbul, Amasya’yı 2-1, Düzce de Kilis’i 2-0 yenerek birinciliği elde ettiler.
Erkeklerde ikincilik Muş’un, kızlarda üçüncülük Kocaeli takımının oldu.
Turnuvayı birincilikle bitiren takımlar, Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yapılacak bir organizasyonla Amerika Birleşik Devletleri’ne götürülecek ve orada dostluk maçları oynayacak.
 
Ödül töreni
Turnuvayı erkeklerde birinci bitiren İstanbul ve kızlarda birinci olan Düzce, ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı. 
İkincilik ve üçüncülük ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin birlikte verdiler.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, oyunlara katılan 90 sporcunun mansiyon ödüllerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya ve Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Nüket Küçükel Ezberci ile birlikte verdi.
 
Final müsabakaları ve ödül törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Başkanı Özkan Mutlugil, TVF Başkanvekilleri Alper Sedat Aslandaş, Mehmet Akif Üstündağ, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu katıldı.
 



Haberi Paylaş

Comments are closed.