VakıfBank’ta hedef: Kalıcı başarı





2012-2013 sezonunu 3 kupa ile kapatan VakıfBank’ta yeni hedef bu başarıları yeni sezonda da kalıcı hale getirmek olacak. Eczacıbaşı VitrA ile oynadıkları üç final maçını da kazanan ve sezonu 47 maçta 47 galibiyetlik rekorla bitiren VakıfBank, spor gazetecileri ile bir araya geldi. VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya VakıfBank voleybol takımının bütün oyuncuları ile antrenör Giovanni Guidetti ve teknik ekibin tamamı katıldı.

Bu yıl çıktıkları hiçbir resmi maçı kaybetmeyen VakıfBank, takım sporları içinde dünyadaki yenilgisiz tek takım olarak ulaşılması zor bir rekorun sahibi oldu. Bu sezon ilk olarak Ankara’da düzenlenen dörtlü finallerde yine Eczacıbaşı karşısında aldığı galibiyetle Türkiye Kupası’nı kazanan VakıfBank’ın ikinci kupası CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu oldu. İstanbul’da düzenlenen Dörtlü Finaller’de Azerbaycan’ın Rabita Bakü takımını yenen VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’nu ikinci kez kazanan tek Türk takımı oldu. Son olarak Acıbadem Bayanlar Ligi final serisinde Eczacıbaşı VitrA ile karşılaşan VakıfBank oynadığı üç maçı da kazanarak bu sezonun üçüncü ve son kupasını da müzesine götürdü.

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, bu sezon tüm kupaları kaldıran VakıfBank gibi bir takıma sahip olmanın gururunu yaşadıklarını vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:
“VakıfBank olarak bankacılıkta olduğu gibi sporda da istikrarlı başarıdan yanayız. Bütün yatırımlarımızı sadece bugüne odaklı değil geleceği düşünerek yapıyoruz. Takım kurarken kısa vadeli değil uzun vadeli düşünüyoruz. Şu an biz burada biz bu sezonun şampiyonluğunu kutlarken bir yandan da ekiplerimiz ülkemizin dört bir yanında sporcu taramalarına devam ediyor.
Artık yıllarca çalışmanın,  tam bir takım ruhuyla hareket etmenin ve büyük bir aile olmanın başarısını kutluyoruz. Hayallerimizden hiç vazgeçmedik. Her zaman inatla, sabırla, inançla, planlı bir şekilde yürüdüğümüz bir yolun sonunda zirveye ulaştık. Çünkü biz sürdürülebilir başarının yönteminin bu olduğuna inandık.”

Takımına bir sezonda 3 kupa kazandıran İtalyan antrenör Giovanni Guidetti ise yönetimin, tüm isteklerini yerine getirdiğini ve bu şekilde başarıya ulaştıklarını dile getirdi.

Guidetti, sezon boyunca tüm oyuncuları kullandıklarını ifade ederek, “Sadece 6 kişi değil, kadrodaki bütün oyuncular oynadı. Yüksek seviyede oyuncu kadrosu var. Kazanan oyuncularla başarı geldi. Dünyanın en iyi teknik ekibiyle çalıştım. Bu sezonu iyi kutlayalım, çünkü bu tür başarılar çok yaşanmıyor. Önümüzdeki sezon 5 kupa hedefi var. İnşallah bu kupaları alırız” şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Gözde Sonsırma, kadrodaki oyuncular olarak Türk kadınını çok iyi temsil ettiklerini vurgulayarak, “Dünyanın en iyi antrenörüne ve teknik ekibine sahibiz. O yüzden kupayı aldık. Bu işin altında imzamız olduğu için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Bando takımının çaldığı şarkılarla şampiyonluk coşkusunu yaşayan Vakıfbank’ın Genel Müdürü Halil Aydoğan, antrenör Guidetti ve oyuncular üzerinde Türkiye Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası yazan pastayı kesti.
 
Voleybol kariyerini noktalayan Vakıfbank’ın Polonyalı oyuncusu Malgorzate Glinka, teknik ekibe ve oyuncuları veda etti.
 
Takım arkadaşlarıyla vedalaşan Glinka’ya Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, bir plaket verdi. Duygusal anlar yaşayan Polonyalı oyuncu, gözyaşlarını tutamadı.
 

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.