Arkas Spor 2-0 önde





Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play off final serisinin ikinci maçında Arkas Spor deplasmanda Halkbank’ı 3-1 mağlup etti. Seride 2-0 öne geçen Arkas Spor, Halkbank’la 26 Nisan Cuma günü yine Ankara’da karşılaşacak. İzmir ekibi bu maçı da kazanırsa 2012-2013 sezonunun şampiyonu olacak. Serinin uzaması halinde ise 4. maç 29 Nisan Pazartesi günü İzmir’de oynanacak.

Karşılaşmaya iki takım da tempolu başladı. İyi servis atarak rakibinin hücumlarını bozmak isteyen ev sahibi Halkbank bunda başarılı oldu. Savunmasında koordinasyon eksikliği yaşayan başkent temsilcisi, Arkas’ın başarılı oyuncusu Agamez’i durdurmakta zorlandı. Büyük bir çekişmeye sahne olan setin son bölümünde 24-20’lik üstünlüğünü koruyamayan Arkas karşısında hatasız oynayan Halkbank seti 29-27 kazandı.

İkinci sete oyundan düşen Halkbank rakibi karşısında hücumlarda istediği ritmi yakalayamadı. Priddy ile hücum sayılarını toplayan başkent ekibi, setin son bölümünde savunmasında hatalar yapınca Arkas seti 25-18 aldı.

Üçüncü sete Arkas iyi başladı. Hücum oyuncuları, Perin, Brovo ve Agamez ile sayılar bulan İzmir ekibi ilk teknik molayı 8-1 önde tamamladı. Molanın ardından biraz toparlanan Halkbank ortadan yaptığı hücumlarla skorda dengeyi sağlamaya çalıştı. İkinci teknik molayı da 16-11 önde geçen konuk ekip, servislerde hata yapmasına rağmen seti 25-19 kazandı.

Dördüncü teknik molalarını 8-3 ve 16-9 ile Arkas önde geçti. Oyundan iyice kopan Halkbank genç oyuncuları ile sete tutunmaya çalıştı ancak bunda başarılı olamayınca Arkas seti 25-17 maçı ise 3-1 kazanarak seride durumu 2-0 yaptı.

HALKBANK: 1 – ARKASSPOR: 3

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Ozan Sarıkaya, Bülent Bozkurt

HALKBANK: Hüseyin, Emre, Abdelhay Salah, Priddy, Resul, Luis Diaz Nuri (L), Can, Halil İbrahim, Aslan , Serhat

ARKASSPOR: Emin, Mustafa, Perrin, Hakkı, Agamez, Bravo , Hasan (L), Yiğit,

SETLER: 29-27, 18-25, 19-25, 17-25



Haberi Paylaş

Comments are closed.