2012-13 Voleybol sezonunun ardından





Voleybolda 2012-2013 sezonu, Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi’nde play-off final serisi son maçının ardından tamamlandı.

Finalin dördüncü maçında Halkbank’ı üçüncü kez yenen Arkas Spor, Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi’nde sezonu şampiyon olarak bitirdi. Halkbank ise ikinci sırada yer aldı.

Sivas 4 Eylül Belediyespor ve Yenişehir Belediye Spor, II. Lig’e düştü. Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi’nin yeni takımları Altınordu Konak Belediyesi ve İnegöl Belediyespor oldu.

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nde ise şampiyonluğu, sezonu 47 maçta 47 galibiyet ile bitiren VakıfBank kazandı. Ligi ikincisi de Eczacıbaşı VitrA oldu.
Acıbadem Voleybol Ligi’nden Nilüfer Belediyespor ile İBA Kimya TED Kolejliler II. Lig’e düştü; Çanakkale Belediyespor ile Halkbank Gazi Üniversitesi ise önümüzdeki yıl Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandı.

II. Lig; düşenler ve çıkanlar
Bayanlar II. Ligi’nin yeni takımları Anemon Hotels, Bartın Polisgücü, Seramiksan ve Ataşehir Belediye olurken; Maltepe Yalı, Koç İlköğretim Okulu, Dicle Üniversitesi ile Adana Gökyüzü III. Lig’e düştü.
Önümüzdeki voleybol sezonunda Erkekler II. Ligi’nde yer alacak takımlar ise; Antalya Türk Telekom, Manisa Kula Belediyesi, Hatay Payas Belediye 1975 ve Adana Beyzaspor. Ligden düşen takımlar da İzmir Havagücü, Anadolu Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye ve Sungurlu oldu.

Teledünya Türkiye Kupası
2012-13 sezonu Erkekler ve Bayanlar Teledünya Kupası, dört takımın lig usulü karşılaşmaları sonucunda sahiplerini buldu. Bayanlarda kupayı kaldıran VakıfBank olurken, Erkeklerde şampiyonluğu Halkbank kazandı.

Plaj voleybolu
2012-13 sezonu Plaj Voleybolu Ligi’nde erkeklerde şampiyon Halkbank, ikinci ise Altınyurt oldu.

Bayanlarda Adana Gökyüzü kürsünün en üst basamağında yer alırken, ikincilik Konak Belediye Spor’un oldu.

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.