CEV 40. yılını kutluyor





9 Eylül 1973 tarihinde, 24 ulusal federasyonun bir araya gelerek Avrupa Voleybolu’na bir yönetim organı kurmak için güçlerini birleştirmesi ile Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) kuruldu. 1972 yılında Olimpiyatlara ev sahipliği yapan Münih şehrinde Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Genel Kurulu, Avrupa´daki bütün komisyonların gerçek ve yapılandırılmış bir kıtasal konfederasyon altında birleşmesi gerektiğine karar verdi ve 1972 Olimpiyat Oyunları´nın bitmesinin ardından CEV kuruldu.

Bu haftasonu CEV merkezlerinin 1989 yılında taşındığı Lüksemburg şehrinde, CEV´in Avrupa Voleybolu´nu yönetmesinin 40´ıncı yılı kutlanacak. Cumartesi (4 Mayıs) günü 41 ulusal federasyonun temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşecek kutlamalara; CEV Başkanı André Meyer, CEV Yönetim Kurulu üyeleri ile Lüksemburg üst düzey yetkilileri katılacak. Uluslararası voleybol camiası ise kutlamalarda; FIVB Başkanı Dr. Ary Graça F° ve FIVB Onursal Asbaşkanı Theofanis Tsiokris tarafından temsil edilecek. Kutlamalara ayrıca, Lüksemburg Spor Bakanı Romain Schneider, diğer spor federasyonları yetkilileri, dört Bölgesel Voleybol Birliği (Balkan Voleybol Birliği, Doğu Avrupa Voleybol Birliği, Orta Avrupa Voleybol Birliği ve Kuzey Avrupa Voleybol Birliği), küçük ülke birimleri ve CEV sponsorlarının temsilcileri de katılacak.

Kutlamalarda ayrıca, Bölgesel Voleybol Birliklerinin çalışma koordinasyonundan sorumlu olan CEV Başkanı André Meyer, CEV Asbaşkanları Aleksandar Boricic ve Jan Hronek´e voleybolun büyüme ve gelişimini desteklemek için Avrupa çapında uygulanan eylem ve programları hakkında bilgi verilecek. Dört Bölgesel Voleybol Birliği, kutlamalarda başkanları veya genel sekreterleri tarafından temsil edilecek.

Kutlamalarda eğlencenin yanı sıra, CEV´in amacı, bugüne kadar yapılan çalışmaların ne durumda olduğu, voleybol ve plaj voleybolundaki gelişmeler ve ileriki dönemlerde yapılması planlanan çalışmalar da konuşulacak.

CEV Başkanı André Meyer, Cumartesi günü başlayacak kutlamalar ile ilgili “Bu buluşma, bizim sporumuzun bir parçası olan dostluk ruhu içerisinde bir araya gelmemiz ve aynı zamanda bir ve ortak hedefimiz olan voleybol adına çalışmak için güçlerimizi birleştirme niyetinde olduğumuzu göstermemiz açısından eşsiz bir fırsattır” dedi.

Bölgesel Voleybol Birlikleri ve küçük ülke birimlerine de değinen Başkan Meyer, “Bölgesel Voleybol Birlikleri ve küçük ülke birimleri; amatör, genç ve yıldız gruplar için önemli bir rol oynamaktadır. Bu aynı zamanda CEV ve FIVB tarafından sağlanan fonların kullanılması için bir ön koşuldur. Geçtiğimiz Kasım ayındaki CEV Genel Kurulu sırasında bu faaliyetler ile ilgili olumlu eleştiriler aldık ve kendi alanlarında voleybol ve plaj voleybolunu geniş bir tanıtım ile devam ettirmek için planladıkları stratejilerinin en son güncellemelerini almak için istekliyiz” açıklamasında bulundu.

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.