Kazakistan’da ilk FIVB antrenör kursu





FIVB Uluslararası 1.inci Kademe Uluslararası Voleybol Antrenör Kursu, Kazakistan’ın başkenti Almaty’da başladı.

Kurs hocalıklarını Türkiye’den Nejat Sancak ve Slovakya’dan Peter Kalny’nin yaptığı, 15-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen kurs sonunda pratik, teorik ve oral sınavları başarı ile tamamlayan adaylar, Sertifika almaya hak kazanacaklar. 
 
Kazakistan, Iran, Rusya ve Türkiye’den 22 Uluslararası Coach adayı ve 15 gözlemcinin katıldığı kursun katılımcıları arasında Kazakistan Milli takımının efsanevi kaptanı Yelena Pavlova ve Rusya Süper Liginden Severstal Cherepovets baş antrenörü Alexander Perepelkin de bulunuyor.
 
Türkiye’den ise Es Voleybol kulübü antrenörü Ezgi İnceay ve IBB kulübü antrenörü Vefa Şimşek kursta sertifika alabilmek için ter dökecekler.

Kursun açılışında birer konuşma yapan, Kazakistan Voleybol Federasyonu 2.nci başkanı Mr. Marzam Kassymov ve Genel Sekreter Mr. Yermek Syrlybaev, kursun Kazakistan için bir ilk olması dolayısıyla önemini vurguladılar ve önümüzdeki yıllarda da FIVB Coach ve Hakem kurslarına ev sahipliği yapmak istediklerini ve gelişme için gerekli tüm şartların Kazakistan Spor Bakanlığı, Olimpiyat komitesi ve Voleybol Federasyonu tarafından yaratılacağını söylediler.



Haberi Paylaş

Comments are closed.