Merve Tanyel, NCAA’de mücadele edecek





Fenerbahçe Genç Kız Voleybol Takımının başarılı oyuncusu Merve Tanyel, kazandığı bursla ABD’de bir üniversitede okuyacak ve gelecek sezon Amerikan Bayan Üniversite Voleybol Ligi’nde (NCAA) mücadele edecek.

Voleybola, Fenerbahçe Spor Kulübü altyapısında başlayan, ilk olarak Fenerbahçe Küçük Kız, ardından da Fenerbahçe Yıldız Kız Voleybol takımlarında mücadele eden 16 yaşındaki Özel Irmak Lisesi 11. sınıf öğrencisi Merve Tanyel, başarılarının ardından Fenerbahçe Genç Kız Voleybol Takımı’na yükseldi. Bu takımla deplasmanlı PAF Ligi’nde de mücadele eden Merve Tanyel, Fenerbahçe voleybol altyapı takımlarıyla sayısız başarıya imza attı. Tanyel, 2011-2012 sezonunda ’İstanbul Yıldız Kızlar Voleybol Ligi En İyi Oyuncusu’ seçildi.

Fenerbahçe’de sürdürdüğü voleybol yaşamındaki başarıları nedeniyle ABD’deki birçok üniversiteden teklif alan Merve Tanyel,  Amerika’nın en iyi voleybol takımlarına sahip olan bu üniversitelerden USD (University of San Diego) ve Stanford University yetkililerine olumlu cevap verdi. Merve Tanyel, Amerikan Bayan Üniversite Voleybol ligi olan NCAA oyuncular listesine de kayıt edilmiş durumda.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada “Önümüzdeki eğitim yılında ABD’de eğitime başlayacak ve NCAA’de mücadele edecek sporcumuz Merve Tanyel’e başarılar dileriz.” denildi.
 



Haberi Paylaş

Comments are closed.