Ünilig ödül töreni yapıldı





Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite sporlarına yeni bir heyecan getirmesi ve spor kültürünün yaygınlaşması adına başlatılan Üniversiteler Spor Ligi´nin (ÜNİLİG) ilk sezonu sona erdi ve dereceye giren üniversiteler belli oldu. Bu sene ilk defa düzenlenen ÜNİLİG´de dereceye giren üniversiteler, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç´ın da katıldığı bir törenle toplam 1 milyon 160 bin TL tutarındaki ödüllerini aldı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu´nda düzenlenen ödül törenine Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve Başkan Vekili M. Akif Üstündağ da katılırken, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Kocatepe ile Ömer Altunsoy, Spor Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkan Vekili Cem Uğurlaş, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ogün Bahadır, ÜNİLİG´de dereceye giren üniversitelerin rektörleri ve sporcuları ile çok sayıda davetli katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ÜNİLİG´in ilk sezonunda beklenenden daha iyi bir noktaya geldiğinin altını çizerek, “Ünilig, büyük bir heyecanla istediğimiz, hedeflediğimiz, önem verdiğimiz bir projeydi. Gençlerimizdeki arzu ve istek bizi bu projeyi hayata geçirmeye teşvik etti. Ünilig, ilk sezonunda beklenenden daha iyi bir noktaya geldi. Emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitelerimizde spor heyecanı kat be kat arttı. Seneye bu coşku ve heyecanın daha büyük olacağını düşünüyorum. Ünilig, gelecek sezonda katılım olarak da büyüyecek. En büyük hedeflerimizden birisi de `Liseler Ligi´ni hayata geçirebilmek. Okul sporları 2 yıldır kurumumuz tarafından organize ediliyor. Bunu da önümüzdeki dönemde geliştirip liselerimizi de lig kurallarına göre mücadele ettirmeyi amaçlıyoruz. Biz, bu ülkenin tüm gençlerinin birbirini tanımasını istedik. Batıdaki bir üniversite ile doğudaki bir üniversitenin eşit şartlarda karşılaşmasını istedik. Böylelikle herkes birbirini daha iyi birbirini anlama şansını yakalayacaktır. Hiçbir üniversitemizi ayrı düşünmedik, düşünemeyiz de. Spor, ülke gençlerine kardeş olduklarını anımsatmak için çok önemli bir araç” ifadelerini kullandı.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ÜNİLİG ile ilgili istatistiki bilgiler vererek başladığı konuşmasında, herkesin büyük bir gayret gösterdiğini ve Bakan Kılıç´ın `En büyük hayalimdi´ dediği organizasyonun ilk yılını başarıyla tamamladıklarını söyledi. Genel Müdür Baykan, “22 Şubat tarihinde Sayın bakanımızın onur tanıklığıyla Ünilig´in protokolünü imzalamıştık. 26 Şubat-13 Mayıs tarihleri arasında normal sezon ile final maçları oynandı ve bugüne geldik. Bu bir başlangıçtı. Eksikler ve aksaklıklar ilk senede elbette olabilir. Yeni sezonda daha iyisini yapmak için çaba göstereceğiz. Ünilig´in bugünlere gelmesinde bize yoğun katkıları olan Bakanımız Sayın Suat Kılıç´a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
 
Basketbol, Voleybol, Hentbol, Salon Futbolu, Korumalı Futbol ve Masa Tenisi´nde 49 ilden 86 üniversitenin 47´si bayan ve 129´u erkek olmak üzere 176 takımın mücadele ettiği ÜNİLİG´in ilk sezonunda 2559´u erkek ve 526´sı bayan olmak üzere 3065 sporcu yer aldı. ÜNİLİG´in ilk sezonunda 611 teknik adam görev yaparken, toplam 458 müsabaka oynandı.
 
Branşında şampiyona 50 bin, ikinciye 30 bin ve üçüncüye 15 bin TL ödülün dağıtıldığı ÜNİLİG´de dereceye giren üniversitelere 1 milyon 160 bin TL tutarındaki ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç takdim etti.
 
Ünilig voleybolda dereceye giren takımlar ise şu şekilde;
 
VOLEYBOL
 
Bayanlar
1-Manisa Celal Bayar Üniversitesi
2-Elazığ Fırat Üniversitesi
3-İstanbul Üniversitesi
 
Erkekler
1-Samsun 19 Mayıs Üniversitesi
2-İstanbul Üniversitesi
3-Trakya Üniversitesi

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.