VakıfBank Genç Takımı’ndan sezonun ikinci şampiyonluğu





Sezonu Avrupa, Lig ve Türkiye Şampiyonluğu ile kapatan VakıfBank’ın gençleri, Gençler Ligi Kupası’nın ardından Gençler Türkiye Şampiyonası Finali’nde de Arkas’ı mağlup ederek sezonun ikinci kupasını  kaldırdı.

VakıfBank Genç Bayan Voleybol Takımı, 2012-13 sezonunda ikinci şampiyonluğunu Gençler Türkiye Şampiyonası’nı kazanarak elde etti. Turnuvanın final karşılaşmasında Arkas’ı set vermeden mağlup eden Genç VakıfBanklılar, böylelikle bu kategoride en iyi olduklarını da tescil etti.

Antrenör İsmail Şahin yönetimindeki VakıfBank Genç Takımı, Türkiye Şampiyonası Finalleri’nde önce Adana DSİ, Galatasaray ve İlbank’la birlikte grup mücadelesi verdi. Bu grupta 2 galibiyet elde eden sarı-siyahlılar, çeyrek finalde Ankara Karayolları’nı 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Oldukça zorlu geçen yarı final mücadelesinde rakibi Yeşilyurt’u 3-2 mağlup etmeyi başaran Genç VakıfBanklıların finaldeki rakibi ise İzmir temsilcisi Arkas oldu. Final mücadelesinde rakibine 3-0 gibi net bir skorla üstünlük kuran VakıfBank maç sonrasında şampiyonluk kupasını TVF başkanı Özkan Mutlugil’den aldı.

VakıfBank Genç Takımı, Anadolu’da yapılan sporcu taramaları ve VakıfBank Spor Okulu’nun altyapısından yetişen oyunculardan oluşuyor. VakıfBank tarafından Türk voleyboluna kazandırılan genç takım oyuncularının bazıları halen büyük takımların oynadığı Acıbadem Bayanlar Ligi takımlarında da kiralık olarak oynuyor. Gençler Ligi ve Türkiye Şampiyonası Finalleri’nde başarılı maçlar çıkaran libero Dilek Kınık, sezonu yenilgisiz kapatan VakıfBank A Takımı’nda da yer alıyor.

Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan Gençler Türkiye Şampiyonası Finalleri’ni şampiyon bitiren oyuncularını kutlayan VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, altyapıya verdikleri önemin şampiyonluk olarak geri döndüğünü söyleyerek “VakıfBank’ı her düzeydeki turnuvada lider yapan, şampiyonluklarla mutlu edenler işte bu gençlerdir. Biz onlara daha ilköğretim çağlarından itibaren destek veriyoruz, onlar bize kupalar kazandırıyor. Bu kızlarımızın sadece VakıfBank’ın değil Türk voleybolunun da geleceğini oluşturuyor” dedi.
 



Haberi Paylaş

Comments are closed.