2025 Voleybol Milletler Ligi çeyrek finalinde A Milli Kadın Voleybol Takımımız ile karşılaşacak olan son VNL finalisti Japonya’da Kaptan Mayu Ishikawa ile oyuncular Yoshino Sato ve Yukiko Wada karşılaşma öncesi TBS Sports’a açıklamalarda bulundu.
Polonya’nın Lodz şehrinde maçların oynanacağı Atlas Arena’da ilk antrenmanını manşet, pas ve 6’ya 6 şeklinde saha içi antrenman şeklinde gerçekleştiren Ferhat Akbaş yönetimindeki Japonya’da Kaptan Mayu Ishikawa şu değerlendirmelerde bulundu:
“Durumumuzun kötü olduğunu düşünmüyorum. Bundan sonrası için maçlara yönelik iyi bir heyecan ve her bir oyuncunun bireysel hazırlığı çok önemli olacak diye düşünüyorum. Blok-savunma ve smaçörlerin vuruş stilleri gibi noktalara dikkat ederek stratejilerimizi belirliyoruz. Kaybedenin eleneceği bir maç olacak. Bu nedenle maçın başı çok önemli. İlk andan itibaren kazanma duygusunu güçlü bir şekilde ortaya koyarak takım olarak odaklanıp kazanmak için iyi bir hazırlık yapmak istiyoruz.”
Takımın en skorer ismi olarak VNL Finallerine gelen Yukiko Wada ise hem salona hem de maça dair şunları söyledi:
“Gerçekten çok geniş bir salondu, birçok ekranda görüntüler vardı, bu kadar büyük ölçekte bir spor salonunda antrenman yapmak pek sık rastlanan bir şey değil. Enerjimle takımı iyi bir ritme çekebilirsem ne mutlu bana. Önce ben sayı alıp, ardından takımı galibiyete taşıyacak bir ivme yaratmak istiyorum. Maçın başından itibaren bize özgü voleybolu oynayarak bunu keyifli hale getirmek ve aynı zamanda kazanmak istiyoruz. Her bir oyuncunun iyi performans göstermesi bu hedef için çok önemli.”
Milletler Ligi’nde bu yılki performansıyla beğeni toplayan Yoshino Sato da karşılaşmaya ilişkin şöyle konuştu:
“Şu ana kadar karşılaştığımız takımlar arasında hücum gücü en yüksek olanlardan biriyle oynayacağız. Bu hücum temposuna yenik düşmeden, biz de maçın başından itibaren kendi güçlü yönlerimizi ortaya koyarak önce bu maçı kazanmak ve sağlam bir şekilde ilk 4’e kalmak istiyoruz.”
Sato, Filenin Sultanları’nın yıldız ismi Melissa Vargas hakkında ise şöyle konuştu:
“Çok güçlü smaçlar vuran bir oyuncu. Bu smaçlara nasıl baskı kurabiliriz, o önemli. Benim de sahada onunla karşı karşıya geleceğim anlar olacak. O anlarda ona baskı kurabilmek için elimden geleni yapacağım.”
VNL Finallerinde çeyrek final mücadelesine sahne olacak Türkiye-Japonya karşılaşması, 24 Temmuz Perşembe günü TSİ 17.30’da Atlas Arena’da oynanacak ve TRT 1’den canlı yayınlanacak.


