TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu, Bursa’da törenle açıldı





Yıllarını voleybola hizmet ederek geçirmiş voleybol adamı Cengiz Göllü´nün adının verildiği uluslararası standartlara sahip olan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Cengiz Göllü Voleybol Salonu´nun açılışı, bugün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bursa Valisi Şahabet Harput, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, TVF Başkanı Özkan Mutlugil, Başkan Vekilleri M. Akif Üstündağ, Mustafa Ekşi ile Yönetim Kurulu Üyeleri Bahar Mert Üçoklar, Ahmet Göksu ve Hasan Burak Sertcan, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış töreninin ilk konuşmasını yapan Cengiz Göllü, “TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun bugünkü açılış törenine hoş geldiniz. Bugün burada bulunan Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız, Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile tüm voleybol severlere teşekkür ediyorum.

Tam 56 yıl aralıksız olarak voleyboldaki görevimi sürdürdüm. Hem oyuncu, hem antrenör olarak görev aldım. İnsan hayatında çok uzun bir rakam bu. Voleybolu bırakmaya karar verdiğim zaman, TVF Başkanı Özkan Mutlugil ve arkadaşları, eski Başkan Erol Ünal Karabıyık ve arkadaşları, bana, bu camiaya hayat ve gönül verdiniz, biz de senin adını Bursa’da yapacağımız salonun adını veriyoruz dediler. Söyleyecek laf bulamadım. İnsanların hayattayken böyle bir ödüle layık görülmesi son derece önemli. Gurur duydum. Bu salona ismimin verilmesi konusunda karar veren eski ve yeni bütün Federasyon Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederim. Salonun yerinin tahsis edilmesi hususunda bize çok büyük yardımda bulunan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de teşekkürlerimi sunuyorum. Salon gerçekten çok değerli bir yere yapıldı. Zahmet edip Bursa dışından gelen tüm dostlarıma, tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu spor tesisinin ülkemize ve Türk gençliğine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Cengiz Göllü’nün ardından kürsüye davet edilen Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, “Cengiz Göllü bir Nilüfer’lidir, ağabeyimiz ve büyüğümüzdür. Burada bulunan herkesi sevgi saygı ile selamlıyorum. Bugün Bursa’nın genç, çağdaş yüzü olan Nilüfer’imiz için kurduğumuz bir düşün daha gerçekleştiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesisin temelleri, 30 Eylül 2011’de atıldı. Öncelikle ben, Nilüfer gibi sporun, kültür sanatın ve eğitimin öncelikli olduğu bir kente böyle bir tesisi kazandıkları için TVF’ye, Bursa, Nilüfer, bütün gençler ve halkımız adına teşekkür ediyorum. Bu tesisin yapılması için Bursa’da yer arandığında, bana sordular. Ben çok heyecanlandım. Böyle bir düşünceniz varsa size 3 yer gösterebilirim, birini seçin hemen protokolü yapalım dedim. Burası konusunda fikir birliğine vardılar. Hemen işlemlere başladık. Bursa ve Nilüfer artık Avrupa Şampiyonaları’na ev sahipliği yapacak denmişti o zamanlar. Bugün bu denilenleri gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bursa önemli bir spor şehri olma konusunda adım adım ilerliyor. Bu salon, Bursa’nın sportif anlamda adının duyulmasında önemli katkı sağlayacak. Sadece Türkiye’de de değil, dünyada da ismi duyulacak bu salon. Cengiz Göllü’ye de saygılarımı bir kez daha sunuyorum. Yarım asrı geçen bir voleybol sevdası var kendisinin, çok kolay değil. Böyle güzel bir insanın Nilüfer’li olması ve buraya gelmesi bizim kentimiz için de mutluluk verici bir olay. Bundan sonra Nilüfer’in gençlerinin yetişmesine de katkı sağlayacak. Nilüfer Belediyesi, kendi yaptıkları tesislerle de spora katkı veriyor. Kentimizin her yerine spor tesisi yapmaya ve gençlerimize olanak sağlamaya çalışıyoruz. Burası çok güzel bir tesis, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da gençlerimiz ve halkımız için çalışmalarımız sürecek. Bizler bu tesislerin yanında ve eksiklerinin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Bursa’ya uluslararası standartlarda bir voleybol salonu kazandırmanın mutluluğunu yaşayan TVF Başkanı Özkan Mutlugil ise, “TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun açılışına hoş geldiniz. Bursa’nın Türk voleybolunda her zaman aktif bir yeri olmuş ve benim voleybol oynadığım 1980’li yıllardan günümüze kadar birçok kulübümüz faaliyetleriyle voleybola katkı sağlamıştır. 2011 yılında TVF tarafından yapım kararı alınan ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in, bize Nilüfer ilçesinde bulunan bu güzel araziyi tahsisi ile başlayan yatırım, bugün Avrupa Ligi maçları ile açılıyor. Bursa’da Atatürk Spor Salonumuz vardı ve bu salonda yıllarca ulusal ve uluslararası birçok voleybol organizasyonu yapıldı. Artık uluslararası standartlarda bir voleybol salonumuz var ve daha büyük organizasyonlara Bursa’da sizler ile birlikte ev sahipliği yapacağız. Voleybol salonumuz 5.000 seyirci kapasiteli olup, basın toplantı salonu, basın çalışma alanları, uluslararası delegeler için çalışma odaları ve ayrıca ikinci aşamada ilave edilecek sporcu konaklama merkezi, kondisyon ve güç merkezi ile uluslararası standartlardadır. Devletimizin spora verdiği destek son zamanlarda önemli derecede artmıştır. Belediyeler ve Bakanlıklar, federasyonlarla birlikte spora çok fazla destek vermektedir. Bizim de TVF olarak görevimiz Bursalılarla beraber, bu salonda yeni sporcular, antrenörler ve hakemler yetiştirmektir. Türk voleybolu çok emek harcanarak bugünlerine geldi. Voleybolun Türkiye’deki gelişiminin öncülerinden olan ve benim de gelişimimde büyük katkısı olan bir isimdir Cengiz Göllü. Voleybolun gelişimine her alanda büyük katkı sağlamıştır. Her zaman araştırma içerisinde olmuş ve bilgilerini gençlere aktarmıştır. Teknik bilgiyle sınırlı değil, kişiliği ile de görev aldığı kurumları en iyi şekilde temsil etmiştir. 56 yıllık voleyboluna karşılık, kendisinin ismi bu salona verilmiştir. Voleybola başladığı andan günümüze kadar daima voleybolun gelişmesi için çalışan Cengiz Göllü’ye şahsım, Yönetim Kurulu ve tüm voleybol ailesi adına teşekkür ediyorum. TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun Bursa ilimize, Nilüfer ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Salonumuz hayırlı olsun” açıklamalarında bulundu.
Başkan Özkan Mutlugil konuşmasının ardından Cengiz Göllü’ye,  salonun yapımında emeği geçen eski TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık’a ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e  plaket verdi.

Plaketlerin takdiminin ardından bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Hepinizi selamlıyorum. Bugün bu salonda milli maç var ve bu uluslararası bir organizasyon. TVF’ye teşekkür ediyorum. Bu projede bizimle birlikte güzel bir yol arkadaşlığı sergilediler. Kazanan Bursa, gençler ve sporseverler oldu. Cengiz Göllü adını görünce, emeğe saygının tezahürünü görüyorsunuz. Vefa göstermeden vefa görülmez. Geride güzel işler bırakan insanlar, güzel karşılıklar alırlar. Her kim iyi ve güzel olandan yana tavır koyarsa, onun karşılığını alır. Bu ülkenin arkasında durmamız lazım. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet. Ortaya koyduğumuz bütün eserler bu 4 değerin işlenmesi, kuvvetlenmesi ve gelecek nesillere ulaşması için üretilmiş değerlerdir. Az sonra TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun açılışını yapacağız. Burası 5.000 kişilik bir salon. Açılışın hemen ardından kızlarımız Avrupa Ligi maçı oynayacak” dedi.

Nilüfer’e spor salonu, stadyum, atletizm stadyumu ve buz pateni salonu yapılması hakkında bilgi veren Bakan Kılıç sözlerini, “Bursa’yı Türkiye genelinde Olimpiyatlara sporcu geliştirme merkezlerinden biri olarak ilan ettik. Başbakanımız ve Valimizle protokol imzaladık. Olimpik eğitim için tesislerimizi hazır hale getiriyoruz. Şu an tek eksiğimiz konaklama tesisi. Kamp eğitim tesisi Bakanlığımız ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılıyor. 1 yıl içerisinde tamamlanacak ve burası da Bursa’ya kazandırılacak.

Gazi Mustafa Kemal’in değdiği gibi; “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim. Bizim de vizyonumuz budur ve bu vizyonla hareket ediyoruz. Sporcu, zeki, çevik, ahlaklı ve erdemli nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni 100. Yıl hedefine ulaştırmak için çabalayan gençler yetiştirmek için çabalıyoruz. TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu hayırlı olsun” şeklinde tamamladı.

Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesecek olan Bakan Kılıç, makası Cengiz Göllü’ye takdim etti ve açılışı Cengiz Göllü yaptı.

Kurdeleyi keserken duygulanan Cengiz Göllü, “Değerli Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Voleybol Salonumuzun bütün Bursa gençliğine, Türk halkına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor ve buradan Nice sporcu gençlerimizin yetişmesini temenni ediyorum” dedi.

 



Haberi Paylaş

Comments are closed.